Fri frakt till ombud! Klarna logo

Luftfjädring till bil, transportbil och husbil

Luftfjädring ifrån MAD är i de flesta fall konstruerad för att samverka med bilens ordinarie fjädring, samt att ge dig som förare en tryggare, säkrare samt en mer bekväm resa när du lastar bilen med diverse tillbehör. Luftfjädringen delas upp i 4 olika alternativ där du som kund kan välja om du vill köpa en luftfjädring med manuell påfyllning, luftfjädring med kompressor och manometer så att du kan justera hårdheten på din luftfjädring under tiden du kör fordonet, luftfjädring full-air system där vi helt enkelt byter ut bilens ordinarie fjädring och monterar bara MADs luftfjädring samt  full-air smart air som gör att lufttrycket / höjden på ditt fordon sköts av sig själv beroende på hur mycket du lastar upp ditt fordon. 

Via våra filter nedan så hittar du enkelt din bilmodell och vad vi erbjuder till ditt fordon.

Luftfjädring från MAD Suspension Systems

När man köper luftfjädring med kompressor och manometer ifrån oss så är manöverpanelen som medföljer anpassad för att passa till just din bil. Slangen som medföljer räcker gott och väl och du kommer få ett par meter över. Vårt breda sortiment med luftfjädring ifrån världskända MAD håller den högsta kvalitén och tillverkas i Holland. MAD är premium partner till Volkswagen vilket gör den till ett erkänt mycket bra val.  MADs luftfjädringssatser påverkar inte ditt fordons garantier och det är modellspecifika kompletta satser till alla fordon som gör att du aldrig behöver borra eller göra ingrepp på ditt fordon för att installera MADs produkter.

Luftfjädring till din Husbil / Camper / Plåtis

Den absolut vanligaste husbilen i världen att bygga på är Fiat Ducato. Det har blivit otroligt populärt att köpa husbil nu sedan Corona slog till i världen. Idag säljs det massvis med husbilar som behöver förstärka upp sitt chassi med någon slags fjädring. Vi har olika alternativ på luftfjädring till din husbil, camper och plåtis. När du väljer något av våra alternativ ifrån MAD Suspension så kommer du att kunna köra bilen utan att vinden gör så att bilen svajar i sidled, eller att bilen känns som om den ska välta i en rondell. Våra luftfjädringspaket kommer antingen med manuell påfyllning eller med kompressor och manometer där du under färden själv kan ställa trycken i vänster respektive höger luftbälg. Att montera luftfjädring på din husbil ger dig också en bekvämare resa om du skall färdas långväga. Med luftfjädring bak så kan du lyfta upp din bil med hela 10cm baktill vid behov. Vi rekommenderar att man får sin luftfjädring installerad hos en verkstad som har goda erfarenheter utav luftfjädring. Har du en plåtis så bör du överväga luftfjädring omgående då dessa bilar vilar direkt på genomslagsgummit redan från original. Vi utför alla installationer utav våra produkter här i Enköping. Välkommen till oss för att få hjälp med att välja ut just den sats som passar er husbil bäst.

Luftfjädring till Pickups

Att montera en luftfjädring ifrån MAD Suspension System på din pickup kommer att ge bilen extra stöd när du lastar tungt bak, eller när du drar ett tungt släp bakom bilen. Installationen på en pickup är relativt enkel och den utförs på under 4h. De flesta pickuper har idag bladfjädring bak som gör bilen ganska hoppig och studsig. Med en luftfjädring bak så kommer komforten att öka avsevärt. För en ganska billig peng så köper du en luftfjädring med manuell påfyllning som du enkelt själv fyller på till önskat tryck vid behov. Att lasta tungt på sin pickup innebär också andra faror i trafiken om en plötslig situation skulle uppstå. Kör du med 500kg last på flaket och plötsligt behöver panikbromsa och göra en undanmanöver så kommer du vara glad om du har en luftfjädring monterad. Vill du ha hjälp med vilken sorts luftfjädring du skall välja till just din pickup så är du välkommen att ringa till oss eller skicka ett mail. Vi monterar luftfjädring hos oss i Enköping till alla pickuper.

Luftfjädring till personbilar

Vi har luftfjädring till många olika personbilar. För att se vilka modeller vi har luftfjädring till så använder du bara vårt smarta filter. I de flesta fallen erbjuder vi så kallade sleeve bag luftfjädring som innebär att man stoppar in en luftkudde i dina befintliga fjädrar bak som då kommer att samarbeta med bilens ordinarie fjädring. Du kommer kunna ställa trycket manuellt efter önskad hårdhet. Många gånger när man kör en tung husvagn, båtkärra, eller släpvagn så kommer det underlätta om du har luftfjädring på din bil baktill. Vi hjälper dig självklart med monteringen hos oss i Enköping.

Vad är en luftfjädring?

En luftfjädring är egentligen en gummikudde som med anpassade fästen monteras på din bil för att antingen tillsammans med bilens ordinarie fjädring hjälpa till att få bilen att hamna i våg när du lastar din bil tungt eller drar ett släp bakom. Till en luftfjädring så medföljer oftast färdiga monteringssatser som innehåller slangar som luften skall transporteras inuti från antingen en kompressor eller en manuell påfyllningsstation in i luftbälgarna. Med luftfjädring så kan du själv bestämma vilket tryck du skall ha i dina gummibälgar.

Vad kostar en luftfjädring?

En luftfjädringssats kan kosta från 5000kr upp till 250.000kr beroende på vilken sorts luftfjädring man väljer att montera på sitt fordon. Våra luftfjädringssatser ligger på mellan 5000kr upp till 25.000kr. En installation utav våra luftfjädringar ligger på mellan 3500kr ex moms till 8000kr ex moms.

Varför skall man köpa en luftfjädring till sin husbil?

Luftfjädring ger flera fördelar för husbilar. Det ger en mjukare och mer bekväm körning, samtidigt som det minskar slitage på bilens chassi och dämpar vibrationer. Luftfjädringen gör också det möjligt att justera höjden på bilen, vilket kan vara användbart vid in- och utfart på ojämna vägar eller vid parkering under olika förhållanden. Luftfjädring kan också hjälpa till att förbättra bilens stabilitet och hantering vid höga hastigheter eller under tuffa terrängförhållanden.

Hur installeras en luftfjädring?

Installation av en luftfjädring i en husbil kräver vanligtvis hjälp av en professionell mekaniker eller en expert på luftfjädring. Processen kan variera beroende på bilens modell och det specifika luftfjädringssystemet som installeras. Men här är en allmän översikt över stegen som behövs för att installera en luftfjädring:

  • Börja med att ta bort det ursprungliga fjädringssystemet från bilen. Detta kan innebära att ta bort fjädrar, stötdämpare och andra komponenter.
  • Montera luftfjädringskomponenterna, inklusive luftkompressorn, luftfbälgar, luftslangar och kontrollpanelen.
  • Anslut luftslangarna till luftbälgarna och kompressorn och se till att allt sitter ordentligt fäst.
  • Placera kontrollpanelen på ett lämpligt ställe i bilen och anslut den till luftfjädringskomponenterna.
  • Testa systemet för att se till att det fungerar som det ska och justera det om det behövs.
  • Det är viktigt att se till att allt är installerat och anslutet korrekt för att säkerställa att luftfjädringen fungerar optimalt och för att undvika eventuella skador eller problem.