Fri frakt till ombud! Klarna logo

Spacers / hjulspacers

Spacers eller spårviddsbreddare som det också kallas används när du vill få fälgen att hamna längre ut i hjulhuset. Våra hjulspacers är modellanpassade, navcentrerade och fälgcentrerade. CNC svensktillverkade i aluminium av högsta kvalité. Tjocklek finns i måtten 25, 30, 40, 50mm och tillverkas på beställning med en leveranstid på 1-3 dagar samt fri frakt.

Spacer till ditt fordon

 • Tillverkning: Våra spacerplattor är tillverkade i Sverige med styrda CNC maskiner som med högsta precision ger bästa kvalitén och en perfekt passform för ditt fordon.

 • Fälgens (ET-mått) Offset ET måttet är det mått som visar hur långt in eller ut bilens ordinarie fälgar sitter i förhållande till fälgens mittersta punkt. På de flesta aluminiumfälgar finns detta ofta instansat på fälgens insida och på plåtfälgarna på utsidan. Om din bil har ett ordinarie ET mått på ET45 och du köper en fälg hos oss som har ET måttet 25 så kommer fälgen flyttas utåt 20mm. Om du istället köper en fälg med ET 50 så kommer fälgen att hamna 5mm längre inåt. När du väljer en fälg hos oss så kan du ringa till oss för att få hjälp med att konfigurera dina val så att du får precis det du söker. Vi kan nämligen tillverka alla spacerplattor i de exakta mått kunderna vill ha.

 • Kvalitet: Våra Svensktillverkade spacerplattor eller spårviddsbreddare skall ej jämföras med de billiga aluminiumspacerplattor som förekommer på nätet med mycket billigare priser. Det är otroligt viktigt att en spacerplatta har exakta mått för att det inte skall bli vibrationer på däck samt fälgar när du monterar det på din bil. Tumma inte på kvalitén när det gäller just spacerplattor då dessa har med bilens säkerhet också. 

Svensktillverkade Spacers

Välkommen till vår avdelning för spacerplattor tillverkade i Sverige. Här erbjuder vi dig ett brett sortiment av högkvalitativa, svensktillverkade spacerplattor som ger din bil förbättrad prestanda och en personlig touch. När du väljer våra svenska produkter stödjer du samtidigt lokal industri och får fördelarna av produkter med fokus på kvalitet, hållbarhet och prestanda.

Våra svensktillverkade spacerplattor är utformade för att passa en mängd olika bilmodeller och märken, och erbjuder följande fördelar:

1. Ökad stabilitet och köregenskaper: Spacerplattorna breddar din bils spårvidd, vilket ger en förbättrad väghållning och ökad stabilitet vid kurvtagning.

2. Anpassad estetik: Med våra svensktillverkade spacerplattor kan du anpassa din bils utseende och skapa en unik, personlig stil.

3. Högkvalitativa material: Vi använder endast de bästa materialen för våra svenska spacerplattor, vilket garanterar en produkt med lång livslängd och pålitlig prestanda.

4. Enkel montering: Våra svensktillverkade spacerplattor är utformade för enkel montering och inkluderar tydliga instruktioner, så att du snabbt och enkelt kan förbättra din bils prestanda och utseende.

5. Lokal produktion och kvalitetskontroll: När du väljer våra spacerplattor, får du fördelarna av svensk hantverksskicklighet och stränga kvalitetskontroller som garanterar att du får en produkt av högsta kvalitet.

Upplev skillnaden med svensktillverkade spacerplattor och ge din bil en uppgradering som förbättrar både prestanda och estetik. Välj våra lokalt producerade produkter och stöd svensk industri samtidigt som du får en produkt du kan lita på. Vi är stolta över att erbjuda dig kvalitet, tillförlitlighet och exceptionell kundservice här på Lastatungt.se.

Montering av spacers

Bolt-on Spacer:

 • Först tar du bort fälgen från bilen. Sen gör du rent navet från beläggningar, med exempelvis en stålborste.
 • Efter det så provar du att spacerna passar bra på navet och att dom går hela vägen in utan motstånd, kolla även att spacern går fritt in i fälgen hela vägen.
 • En spacer ska man kunna montera på plats med händerna och man ska absolut inte slå dit den med verktyg.
 • Med fördel smörjer du navet med ett keramisktfett, men absolut inte med kopparpasta ihop med aluminium!
 • Efter att spacern sitter på plats så drar men fast den med anpassade monteringsbultar eller muttrar.
 • Vid montering av M12 & 1/2″ bör momentet vara 110-120Nm
 • Vid montering av M14 & 9/16 bör momentet vara 130-140Nm
 • Glöm inte att efter-dra bultar/muttrar efter ca 50km körning.

Hålborrade Spacer:

 • Först tar du bort fälgen från bilen. Sen gör du rent navet från beläggningar, med exempelvis en stålborste.
 • Efter det så provar du att spacerna passar bra på navet och att dom går hela vägen in utan motstånd, kolla även att spacern går fritt in i fälgen hela vägen.
 • En spacer ska man kunna montera på plats med händerna och man ska absolut inte slå dit den med verktyg. Efter att spacern sitter på plats så kan du nu montera på fälgen.
 • Med fördel smörjer du navet med ett keramisktfett, men absolut inte med kopparpasta ihop med aluminium!
 • Sen skruvar du i dina nya längre bultar eftersom originalbultarnas längd inte räcker när du har spacer.