Fri frakt till ombud! Klarna logo

Batterier

Köp dina batterier hos lastatungt.se. Här hittar du alla sorters batterier såsom Litiumbatterier till Sveriges bästa priser med snabba och fraktfria leveranser. Även (LiFePO4) samt AGM, GEL & Bly/syra. Vi hjälper dig att hitta rätt batteri för just dina behov! Vi säljer och marknadsför batterier från SBL / Varta / Banner!

Litium-jon (LiFePO4) batterier

LITHIUM-ION (LIFEPO4) DE MEST PÅLITLIGA LITHIUM-ION BATTERIERNA (LITIUM-JONBATTERI) PÅ MARKNADEN:

Våra LiFePO4 (Lithium Iron Phosphate) batterier är utvecklade för cykliska applikationer där batterierna laddas / urladdas frekvent. LiFePO4 är framtidens teknologi för cykliska applikationer där låg vikt, höga strömmar och ett högt antal laddningscykler är viktigt. M.a.o. för cykliska applikationer! "Kärt barn har många namn" på svenska heter denna typ av batteri Litium, Litiumbatteri och/eller Litium-jonbatteri, men kan även kallas LiFePO4.

Fördelar och karakteristik med Litium-jon:

Dessa kan direkt ersätta många vanliga batteriapplikationer. Lång livslängd, upp till 2000cykler. Full kapacitet även vid höga strömuttag. Snabba att ladda utan att bli varma och utan att "gasa". Utmärkt livslängd-upp till 6år. Skyddade mot överladdning och djupurladdning. Lätta: 70% lättare vikt än vanliga blybatterier. Ekologiska: ingen syra, bly eller andra giftiga substanser. Dimensionerna är små. Enkla att använda och installera. Klarar djupurladdning ned till 100%. Cellspänningen är 3,2V och spänningen hålls mellan 3,2-3,0V under 85% av urladdningstiden. Ingen minneseffekt. Säkraste Li-Ion batteriet: Extremt säkert och stabil uppbyggnad. Exploderar ej & börjar ej brinna vid en kollision pga. överladdning eller kortslutning. Godkända av CE, UL samt SGS/ROHS. Kan verka inom ett brett temperaturområde från -20*C till +45*C vid urladdning och 0*C till +45*C vid laddning.

Vad innehåller litiumjonbatterier?

Litium-jon batteriets celler kan bestå av olika cellkemier. De vanligaste inom truck- och bilindustrin är:

 • LFP (litium, järn, fosfat)
 • NMC (nickel, mangan, cobolt)
 • NCA (nickel, cobolt, aluminium)

Hur är ett litium-jon (LiFePO4) batteri uppbyggt? 

Ett Litium-jon batteri består av ett antal celler som tillsammans byggs ihop i en enda modul. Beroende på batteriets storlek seriekopplas flera moduler ihop och bildar ett batterisystem. Varje modul utrustas med ett säkerhetssystem (BMS - battery management system). Det kompletta batterisystemet har dessutom ett överordnat BMS som kontrollerar och styr batteriets totala aktivitet (laddning/uttag). BMS-systemet samverkar och kommunicerar med trucken. Om någon cell i en batterimodul havererar eller riskerar att bli överhettad kommer strömförsörjningen stängas ned och trucken visar en felkod.)

Hur fungerar Litium-jon batterierna?

Litium-jon batteriet fungerar som ett vanligt batteri. Dock med fördelen att den har maximal output hela tiden, oavsett hur lite kapacitet som finns kvar i batteriet. Med ett traditionellt blysyrabatteri försämras truckens körkapacitet ju mer batteriet laddar ur vilket påverkar både hastighet och lyftförmåga.

Lithiumbatterier från SBL

Om du är i behov av att byta ut batteribanken i båten, husbilen, stugan eller i ditt overlandingbygge då har vi Lithiumbatterierna för dig!
Vi har litiumbatterier till utmärkt kvalitet anpassade för det nordiska klimatet med upp till 5000 ladd cykler. Batterierna är Svenskutvecklade och är därför anpassade för nordiskt klimat och kan laddas även i minusgrader eftersom de har inbyggd uppvärmning. Vi säljer batterier från det egenutvecklade varumärket SBL som i sitt premiumbatteri innehåller 150Ah i ett kärl där normalt endast 100Ah får plats, detta gör att du som kund får 50Ah extra i ett likadant kärl som konkurrenter säljer innehållande endast max 100Ah. Batterierna är tillverkade med celler av LiFePo4 och kan som tidigare nämnt kan omsättas i hela 5000 cykler vilket gör batteriet mycket hållbart både för miljön så väl som för plånboken. Våra SBL Lithiumbatterier är CE, Rohs samt EMC godkända. Samtliga batterier tillverkas med "A grade" lithiumceller vilket ger dig lång livslängd.

Banner AGM Batterier: Optimal Prestanda och Hållbarhet

Banner AGM (Absorbed Glass Mat) batterier representerar framkanten av batteriteknologi, kombinerande oslagbar prestanda med miljövänlig effektivitet. Denna kategori är ägnad åt att förklara varför Banner AGM batterier är det bästa valet för de som söker pålitlighet, kraft och långvarighet.

Vad är AGM-teknologi?

AGM står för "Absorbed Glass Mat". I dessa batterier är elektrolyten absorberad i fina glasfibermattor, vilket förhindrar läckage och gör batterierna spillfria. Denna teknik erbjuder flera fördelar över traditionella bly-syra batterier.

Fördelarna med Banner AGM Batterier:

 • Hög Startkapacitet: Banner AGM batterier erbjuder en hög startström, vilket är idealiskt för moderna fordon med en mängd elektriska komponenter.
 • Snabb laddning: AGM batterier kan laddas snabbare än traditionella batterier.
 • Lång Livslängd: Med rätt underhåll och laddning kan Banner AGM batterier ha en avsevärt längre livslängd jämfört med standard bly-syra batterier.
 • Spill- och Läckagesäker: Den fasta konstruktionen av AGM batterier innebär att det inte finns någon risk för syraläckage, vilket gör dem säkrare att hantera och installera.
 • Miljövänligt Val: Banner AGM batterier är utformade för att vara mer miljövänliga, med lägre utsläpp och mindre påverkan på miljön.
 • Perfekt för en Mängd Tillämpningar: Från bilar och husbilar till båtar och industriell utrustning, Banner AGM batterier levererar pålitlig kraft där den behövs mest. De är särskilt lämpliga för fordon med start/stopp-system och för alla som söker ett batteri som kan klara av hög efterfrågan med minimalt underhåll.

Slutsats:

Om du vill ha ett batteri som kombinerar toppmodern teknik, pålitlig prestanda och miljömässig hållbarhet, är Banner AGM batterier det självklara valet. Utforska vårt sortiment för att hitta den perfekta lösningen för dina kraftbehov.

För en grönare framtid och kraftfull prestanda, välj Banner AGM batterier.

Vad är skillnaden mellan ett AGM batteri och ett litium batteri?

AGM (Absorbed Glass Mat) batterier och litiumbatterier representerar två skilda teknologier inom batterivärlden. Här är några av de viktigaste skillnaderna mellan dem:

Grundläggande Teknologi:

AGM-batterier: är en typ av bly-syra batteri där elektrolyten är absorberad i en glasfibermatta. De är fortfarande beroende av den kemiska reaktionen mellan bly och svavelsyra för att generera elektricitet.
Litiumbatterier: använder litium som en av dess komponenter. Beroende på exakt typ (t.ex. litiumjärnfosfat, litiumkoboltoxid etc.), varierar de exakta materialen och reaktionerna.

Energitäthet:

Litiumbatterier har generellt sett en högre energitäthet jämfört med AGM-batterier, vilket innebär att de kan lagra mer energi för en given storlek eller vikt.

Vikt: På grund av sin högre energitäthet är litiumbatterier ofta lättare än AGM-batterier med jämförbar kapacitet.

Livslängd:

Litiumbatterier tenderar att ha en längre livslängd med fler laddningscykler jämfört med AGM-batterier, under rätt förhållanden.

Kostnad:

Initialt är litiumbatterier oftast dyrare än AGM-batterier. Men eftersom de kan ha en längre livslängd och andra fördelar kan de erbjuda ett bättre värde över tid.

Underhåll:

AGM-batterier är underhållsfria jämfört med traditionella bly-syra batterier som kan behöva vattenpåfyllning. Men även litiumbatterier anses vara underhållsfria.

Laddning:

Litiumbatterier laddas ofta snabbare än AGM-batterier och har en högre effektivitet vid laddning.

AGM-batterier kan ha begränsningar gällande snabbladdning och risk för överladdning.

Temperaturkänslighet:

Litiumbatterier kan vara känsliga för extremt höga eller låga temperaturer, vilket kan påverka deras prestanda och livslängd. Många moderna litiumbatterisystem inkluderar dock temperaturhantering för att minimera detta.

Säkerhet:

Medan både AGM och litiumbatterier är konstruerade för att vara säkra, har det funnits bekymmer om brandrisk med vissa typer av litiumbatterier om de skadas eller missbrukas.
Sammanfattningsvis, medan både AGM- och litiumbatterier har sina egna fördelar och nackdelar, tenderar litiumbatterier att erbjuda högre prestanda, längre livslängd och lägre vikt, men ofta till en högre initial kostnad. Valet mellan dem beror på den specifika användningen, budgeten och andra individuella faktorer.

Varför ska man använda litiumjonbatterier?

 • Högre kapacitet än vanliga batterier
 • Högre tillgänglighet
 • Inga batteribyten
 • Inget batteriunderhåll
 • Frigörande av ytor (laddningsrum)
 • Längre livslängd
 • Lägre energiförbrukning
 • Högre säkerhet.
 • Mycket lägre vikt