Fri frakt till ombud! Klarna logo

Fjäderbenslager

Att byta fjäderbenssatsen vid stötdämparbyte ger en säkrare, tystare och bekvämare färd, lägre vridmotstånd i ratten och garanterar maximal livslängd på stötdämparna.
Köp dina fjäderbenslager hos oss på lastatungt.se

Varför skall man byta fjäderbenslager när man byter stötdämpare?

Det är vanligt att rekommendera att man byter fjäderbenslagren när man byter stötdämpare eftersom de två komponenterna arbetar tillsammans och kan påverka varandra.

Fjäderbenslagren är lager som sitter mellan fjäderbenet och bilens kaross, vilket gör att fjäderbenet kan rotera fritt när du styr bilen och kör över ojämnheter på vägen. Om fjäderbenslagren är slitna kan det leda till knarrande eller knakande ljud när du svänger bilen eller kör över ojämnheter.

När du byter stötdämpare, kan det kräva att du demonterar fjäderbenet för att komma åt stötdämparen. I samband med detta är det lämpligt att också kontrollera fjäderbenslagren och byta ut dem om det behövs för att undvika att de slits ytterligare och försämras under tiden som nya stötdämpare används.

Att byta fjäderbenslagren samtidigt som stötdämparna kan också förbättra bilens hantering och minska risken för oväntade reparationer i framtiden.

Vad är ett fjäderbenslager?

Ett fjäderbenslager är en typ av lager som sitter mellan fjäderbenet och bilens kaross. Det är en viktig del av bilens stötdämparsystem och hjälper till att minska vibrationer och ljud från fjädringen.

Fjäderbenslagret består vanligtvis av två yttre metallringar och en inre gummidel som fungerar som en dämpare. Den inre delen är gjord av gummi eller någon annan form av elastomeriskt material och absorberar vibrationer från fjädringen. De yttre metallringarna ger stöd och möjliggör rotation av fjäderbenet när du svänger bilen eller kör över ojämnheter på vägen.

Fjäderbenslagren utsätts för mycket stress och slitage över tiden, särskilt om de används på dåliga vägar eller om de inte underhålls ordentligt. Om fjäderbenslagren blir slitna kan det leda till knarrande eller knakande ljud när du svänger bilen eller kör över ojämnheter på vägen. Därför är det viktigt att byta ut slitna fjäderbenslagren så snart som möjligt för att undvika att de försämrar bilens prestanda eller orsakar mer allvarliga problem.