Alltid fri frakt - Handla säkert med Klarna logo

Bladfjädring

Vi tillhandahåller kompletta bladfjäderpaket från Pedders Suspension Australien. Vi har flera olika varianter från komfort bladfjäderpaket till Heavy Duty bladfjäderpaket för dig som lastar riktigt tungt.

Vad är en bladfjäder?

Bladfjädring är en typ av fjädringssystem som används i fordon. Den består av bladfjädrar, som är långa tunna remsor av metall eller kompositmaterial som är monterade på fordonets axlar eller chassi. Bladfjädrarna är designade för att flexa och absorbera stötar när fordonet färdas över ojämn terräng, vilket ger en mjuk och bekväm körning för passagerarna.

I själva bladfjädringssystemet är bladfjädrarna monterade horisontellt, med ena änden fäst vid fordonets chassi eller ram och den andra änden fäst vid axeln eller hjulnavet. Fjädrarna är designade för att böjas när fordonet färdas över gupp och ojämna ytor, vilket hjälper till att absorbera stötarna och minska påverkan på passagerarna och fordonet.

Bladfjädrings fjädringssystem används ofta i lastbilar, stadsjeepar, pickuper samt vissa personbilar. De erbjuder ett antal fördelar, inklusive bra lastförmåga och hållbarhet, men ger kanske inte lika smidig körning som andra typer av fjädringssystem.

Heavy Duty bladfjäderpaket

Kraftiga bladfjädrar används på pickupbilar och andra fordon som är konstruerade för att köra runt med tunga laster. Dessa fjädrar är gjorda av tjockare och starkare material än vanliga bladfjädrar och är designade för att stödja den extra vikten av en tung last.

När en pickup kör med tung last, belastar lastens vikt ytterligare upphängningssystemet. Om fjädrarna inte är tillräckligt starka för att bära upp lasten kan de bli överbelastade och börja sjunka eller till och med gå sönder. Detta kan orsaka ett antal problem, inklusive dålig hantering, ojämnt däckslitage och minskad åkkomfort.

Genom att använda kraftiga bladfjädrar kan fjädringssystemet bättre stödja den extra vikten av en tung last, vilket hjälper till att bibehålla god åk kvalitet och stabilitet även när fordonet är fullastad. Detta är särskilt viktigt för pickups som används för att dra och bogsera, eftersom de ofta ombeds att bära tunga laster.

Våra Pedders kompletta bladfjäderpaket är tillverkade och utvecklade i Australien och är marknadens nummer 1 när det kommer till kvalité och hållbarhet. När du monterat våra Pedders bladfjäderpaket så kan du vara säker på att du kan framföra den extra tunga vikten på din pickup utan framtida problem.

Komfort bladfjäderpaket från Pedders Suspension

En komfortbladfjäder är en typ av bladfjäder som är utformad för att ge en mjukare och bekvämare körning för de åkande i ett fordon. Dessa fjädrar är vanligtvis gjorda av mjukare och mer flexibla material än vanliga bladfjädrar, och är designade för att absorbera mer av stötar och vibrationer som genereras när fordonet färdas i ojämn terräng.

Komfortbladfjädrar används ofta i fordon som är designade för komfort, såsom personbilar och stadsjeepar, men kan även användas på pickuper. När de används på en pickup kan komfortbladfjädrar hjälpa till att förbättra åkkvaliteten och minska mängden vibrationer och skakningar som upplevs av de åkande.

Det är dock viktigt att notera att även om komfortbladfjädrar kan ge en mjukare gång, kanske de inte är lika hållbara eller kapabla att bära tunga laster som standard eller kraftiga bladfjädrar. Som ett resultat är de kanske inte det bästa valet för pickupbilar som används för att dra eller bogsera tunga laster på en regelbunden basis.