Fri frakt till ombud! Klarna logo

Snorkel kit

Köp din EC godkända snorkel utav oss på lastatungt.se vi är generalagent för varumärket Bravo Snorkel.

Varför skall man köpa en Snorkel till sin bil?

Köp en snorkel till din bil för att förbättra dess förmåga att klara sig i svåra terränger och vattenpassager. En snorkel flyttar luftintaget till en högre position på bilen, vilket gör det möjligt att köra genom höga vattenpassager utan att vattnet kommer in i motorn. Detta ökar också motorns prestanda i svårt terräng, eftersom det ger en renare lufttillförsel. Köp en snorkel för att ta din bil till nästa nivå av terrängkörning och öka dess förmåga att klara svåra förhållanden.

EC Godkännande på våra Snorklar.

EC-godkännande (EC-typegodkännande) är ett system för att säkerställa att produkter som säljs inom EU uppfyller vissa grundläggande krav på säkerhet, hälsa och miljö. Det är en form av tekniskt godkännande som ger tillverkaren rätt att marknadsföra och sälja produkten inom EU.

EC-godkännande gäller för en mängd olika produktgrupper, inklusive elektronik, leksaker, maskiner, bil- och fordonsdelar, byggprodukter och medicintekniska produkter. För att få EC-godkännande måste produkten testas och certifieras av en ackrediterad organisation, och produkten måste uppfylla de krav som fastställts i relevanta EU-förordningar.

EC-godkännande är ett viktigt verktyg för att säkerställa att produkter som säljs inom EU är säkra och uppfyller höga kvalitetskrav. Det är också ett viktigt verktyg för att säkerställa att produkter som säljs inom EU är konkurrenskraftiga på en gemensam marknad.

EC-godkännande på våra snorklar ger dig laglig rätt att framföra ditt fordon på allmäna väg med din snorkel monterad och klarar även av en besiktning.

Montering utav en Snorkel på ditt fordon.

Montering av en snorkel på en bil varierar beroende på bilmodell och typ av snorkel, men det finns några allmänna steg som gäller för de flesta installationer.

1. Förberedelse: Innan du börjar montera snorkeln, se till att du har alla verktyg och delar som behövs för installationen, inklusive skruvar, muttrar, packningar och eventuella adapter eller förlängningsrör.

2. Ta bort luftintagsröret: För att montera snorkeln måste du ta bort det ursprungliga luftintagsröret på bilen. Detta kan göras genom att lossa skruvarna och muttrarna som håller röret på plats och dra det sedan försiktigt bort.

3. Montera snorkeln: Placera snorkeln på plats där det ursprungliga luftintagsröret satt. Använd de medföljande skruvarna och muttrarna för att fästa snorkeln på bilen.

4. Anslut rör: Anslut snorkelns rör till luftintagsröret på bilen med hjälp av de medföljande adapter eller förlängningsrör.

5. Testkör: När installationen är klar, starta bilen och kör en kort sträcka för att kontrollera att allt fungerar som det ska.

Det är viktigt att du följer instruktionerna för din specifika snorkelmodell och bilmodell noga och att du har rätt verktyg och kompetens för att genomföra installationen säkert och korrekt. Om du är osäker på hur man ska göra,  då är det bäst att låta en professionell mekaniker att göra det.

Varför skall du välja Bravo snorklar?

Prestandan hos förbränningsmotorer beror direkt på luftfiltrets tillstånd. Prestandan är optimal när filtret är rent och försämras gradvis när det blir smutsigare.

Att hålla filtret i perfekt skick säkerställer bränslebesparingar samtidigt som prestanda bibehålls, som kan ökas genom att installera en snorkel, tack vare den friska luften och det ökade luftflödet som det förser motorn med. 

Även om snorkeln förlänger livslängden på ett luftfilter, bör den ursprungliga konfigurationen av filtret bibehållas och vi rekommenderar alltid att hålla sig till det serviceschema som rekommenderas av dess tillverkare. Vid terrängkörning utsätts fordonsfilter för en mycket större belastning än vid vanlig väganvändning, vilket innebär att hjärtat i ditt terrängfordon kräver bästa vård.

Bravo Snorkel är tillverkade i Spanien.

Snorkel för Offroad entusiaster

Terrängäventyr eller utflykter, oavsett om det är en lugn weekendresa eller ett mer oförskämt äventyr, innebär vanligtvis att du anpassar kapaciteten på ditt terrängfordon.

Prioriteten är att öka kapaciteten och autonomin samtidigt som den erbjuder utmärkt trafiksäkerhet, vilket är viktigt när man tar sig an någon form av terrängutmaning. Snorkeln kommer också att öka prestandan på dina vardagliga vägresor.