Fri frakt till ombud! Klarna logo

Genomslagsgummi

Progressiva genomslagsgummin är perfekt för bilar och husbilar som har dålig fjädring bak och önskar bättre körkomfort. Komplettera med hjälpfjädrar bak! Snabb och fraktfri leverans!

Hur fungerar ett genomslagsgummi på din bil?

Ett genomslagsgummi, även känt som stötdämpargummi eller stötskyddsgummi, är en komponent i bilens fjädringssystem som fungerar som en buffert för att skydda stötdämparna från att bli överbelastade vid extrema belastningar och förhindra att stötdämparen "slår igenom". Genomslagsgummit är vanligtvis tillverkat av gummi eller polyuretan och sitter monterat längs stötdämparens kolvstång eller vid stötdämparens fäste på bilens chassi.

När bilen utsätts för kraftiga stötar, exempelvis vid körning över stora gupp eller hål i vägen, kan fjädringsvägen nå sin maximala rörelse. I dessa situationer kommer genomslagsgummit att komprimera och fungera som en kudde mellan stötdämparen och bilens chassi, vilket absorberar en del av den plötsliga och kraftiga belastningen. Detta skyddar både stötdämparen och bilens chassi från skador som kan uppstå vid hårda slag eller genomslag.

Genomslagsgummit hjälper inte bara till att skydda stötdämparen och chassi från skador, utan det bidrar även till en mer kontrollerad och bekväm körupplevelse genom att minimera plötsliga och kraftiga rörelser i fjädringssystemet.

Vad är ett progressivt genomslagsgummi?

Ett progressivt genomslagsgummi är en uppgraderad version av ett standard genomslagsgummi som är utformad för att ge en mer följsam och effektiv dämpning under extrem belastning. Progressiva genomslagsgummin är oftast tillverkade av polyuretan eller ett speciellt gummimaterial som är konstruerat för att vara både flexibelt och tåligt.

Skillnaden mellan ett progressivt genomslagsgummi och ett traditionellt genomslagsgummi ligger i hur det komprimeras och deformeras under belastning. Progressiva genomslagsgummin har en konisk eller stegvis form som gör att de blir styvare när de komprimeras mer, vilket innebär att dämpningen ökar i takt med belastningen. Detta ger en mer linjär och smidig dämpning som förbättrar både körkomfort och kontroll under extrema förhållanden.

Fördelarna med att använda progressiva genomslagsgummin i ditt fordon inkluderar bättre skydd för stötdämpare och chassi, förbättrad körkomfort och en mer kontrollerad körupplevelse även under svåra förhållanden. Progressiva genomslagsgummin är särskilt användbara för bilar som regelbundet utsätts för kraftiga belastningar, såsom offroad-körning, släpvagnsdragning eller tung lastning.

Pedders genomslagsgummin

Pedders Suspension, ett ledande varumärke inom fordonsfjädring och prestanda, erbjuder progressiva genomslagsgummin som ger överlägsen dämpning och skydd för ditt fordon under alla körförhållanden. Med Pedders progressiva genomslagsgummin kan du förvänta dig en förbättrad körupplevelse, högre prestanda och ett längre liv för dina stötdämpare och chassi.

Dessa genomslagsgummin är utformade med en konisk eller stegvis form som ger en mjukare dämpning vid lätt belastning och blir styvare vid ökad belastning. Detta innebär att Pedders progressiva genomslagsgummin anpassar sig efter dina specifika körbehov, oavsett om du kör på motorvägar, kör offroad eller drar en släpvagn.

En av de största fördelarna med Pedders progressiva genomslagsgummin är att de erbjuder bättre skydd för dina stötdämpare och chassi jämfört med traditionella genomslagsgummin. Detta skydd minskar risken för skador på ditt fordon orsakade av extrema belastningar, vilket resulterar i färre reparationer och ökad livslängd för dina fjädringskomponenter.

Pedders progressiva genomslagsgummin är tillverkade av högkvalitativa material, såsom polyuretan eller speciella gummiformuleringar, som garanterar hållbarhet, prestanda och lång livslängd. De är lätta att installera och kan användas på de flesta bilar, oavsett märke eller modell.

Om du letar efter en lösning som förbättrar din bils fjädring och skyddar dina stötdämpare och chassi under alla körförhållanden, är Pedders progressiva genomslagsgummin det perfekta valet. Investera i Pedders progressiva genomslagsgummin och njut av en smidig, kontrollerad och bekväm körupplevelse, oavsett var vägen tar dig.