Fri frakt till ombud! Klarna logo

Batterihanteringssystem

Utforska Redarcs högkvalitativa batterihanteringssystem för optimal laddning och underhåll av ditt fordon. Lär dig mer om deras innovativa teknik och smarta lösningar för att säkerställa långvarig prestanda och problemfri körning. Hitta rätt Redarc-system för dina behov idag!

Vad är ett batterihanteringssystem?

Ett batterihanteringssystem (BMS) är en elektronisk enhet som övervakar och kontrollerar laddning, urladdning och drift av batterier, oftast inom fordon, solenergisystem och bärbara elektronik. BMS:er är utformade för att säkerställa optimal batteriprestanda och livslängd samt skydda batteriet från överladdning, överurladdning, överhettning och kortslutning.

Ett batterihanteringssystem kan övervaka batteriets spänning, ström och temperatur och använda dessa data för att justera laddningsprocessen och fördelningen av strömmen mellan olika enheter. BMS:er kan även ge användbara insikter om batteriets hälsa, kapacitet och återstående livslängd.

Genom att använda ett batterihanteringssystem kan du maximera effektiviteten och säkerheten i ditt batterisystem och därmed förlänga dess livslängd och förbättra prestandan för ditt fordon eller elektroniska enhet.

Redarc Redvision TVMS

Upptäck Redarcs revolutionerande RedVision-system, en innovativ och användarvänlig lösning för att övervaka och styra ditt fordon eller husbils elektriska system. RedVision kombinerar en kraftfull batterihanteringssystem (BMS) med en lättanvänd pekskärm för att ge dig fullständig kontroll över belysning, laddning, vattentanknivåer och mycket mer. Lär dig hur RedVision kan optimera ditt äventyr med sin smarta teknik och anpassningsbara funktioner, och hitta rätt Redarc-system för dina behov idag!"

RedVision är ett banbrytande system utvecklat av Redarc, som ger dig möjlighet att enkelt övervaka och styra flera aspekter av ditt fordon eller husbils elektriska system. Systemet består av en central kontrollenhet och en pekskärm, vilket ger dig fullständig kontroll över dina fordonets belysning, laddning, vattentanknivåer, temperatur och mycket mer, allt på en och samma plats.

En av de främsta fördelarna med RedVision är dess förmåga att integreras med Redarc Manager30 eller andra batterihanteringssystem, vilket ger en komplett lösning för att övervaka och styra ditt fordon eller husbils energiförbrukning och batterihälsa.

RedVision-systemet är anpassningsbart och kan skräddarsys för att passa dina specifika behov och krav. Med sitt intuitiva gränssnitt och användarvänliga pekskärm kan du enkelt övervaka och justera dina elektriska system när som helst, vilket ger dig maximal kontroll och flexibilitet under dina resor.

Med Redarcs RedVision får du en robust och pålitlig lösning för att hantera ditt fordon eller husbils elektriska system. Den avancerade tekniken och användarvänliga designen gör det enkelt att övervaka och styra dina elektriska system, vilket hjälper dig att spara energi, förlänga batteriets livslängd och optimera dina resor. Utforska RedVision och upptäck hur detta innovativa system kan förbättra ditt äventyr idag!

Redarc Manager 30 (BMS1230)

Redarc Manager30 (BMS1230) är ett avancerat batterihanteringssystem utvecklat för att hantera laddning och underhåll av både startbatterier och hjälpbatterier i fordon och båtar. Systemet är utformat för att säkerställa optimal prestanda och livslängd för batterierna genom att kontinuerligt övervaka och justera laddningsprocessen baserat på batteriets behov.

Manager30 kombinerar en DC-DC-laddare, en solregulator och en 240V-laddare i en enda enhet, vilket gör det möjligt att ladda dina batterier från flera källor, såsom fordonets generator, solpaneler eller nätström. Systemet kan också hantera upp till 30A laddström, vilket gör det lämpligt för en rad olika batterityper, inklusive bly-syra, AGM, gel och litium.

Redarc Manager30 är utrustad med flera skyddsfunktioner, såsom överladdningsskydd, överurladdningsskydd, överhettningsskydd och kortslutningsskydd. Dessutom har den en informativ LCD-skärm som ger dig detaljerad information om batteriets laddningsstatus, strömförbrukning och återstående kapacitet.

Redarc Manager30 är en smart lösning för dem som behöver en pålitlig och effektiv batterihantering för sina fordon och båtar, särskilt när de är ute på resa och behöver säkerställa att deras batterier är fulladdade och väl underhållna.

Kan jag montera Manager 30 i vilket fordon som helst?

Redarc Manager30 är utformad för att vara kompatibel med de flesta fordon, såsom personbilar, husbilar, båtar, lastbilar och fritidsfordon. Dock kan det finnas vissa begränsningar beroende på fordonets specifika egenskaper, såsom utrymme, batterityp, elsystem och befintliga laddningsanordningar.

Innan du monterar en Manager30 i ditt fordon är det viktigt att kontrollera följande:

1. Utrymme: Se till att det finns tillräckligt med utrymme i fordonet för att montera Manager30. Enheten har en relativt kompakt storlek, men det är viktigt att säkerställa att det finns tillräckligt med utrymme för både enheten och den nödvändiga kabeldragningen.

2. Batterityp: Manager30 är kompatibel med de flesta batterityper, inklusive bly-syra, AGM, gel och litium. Kontrollera att ditt fordon har en lämplig batterityp som stöds av Manager30.

2. Elsystem: Kontrollera att ditt fordon har ett elsystem som är kompatibelt med Manager30. De flesta moderna fordon har 12V- eller 24V-el, vilket fungerar bra med Manager30. Om ditt fordon har ett annorlunda spänningssystem kan det krävas ytterligare utrustning eller anpassningar för att fungera korrekt med Manager30.

3. Befintliga laddningsanordningar: Om ditt fordon redan har en DC-DC-laddare, solregulator eller annan laddningsutrustning installerad, måste du ta hänsyn till hur dessa enheter kommer att fungera tillsammans med Manager30. I vissa fall kan det vara nödvändigt att modifiera eller ersätta befintliga laddningsanordningar för att säkerställa korrekt funktion.

Om du är osäker på om Manager30 är kompatibel med ditt fordon eller om du behöver hjälp med installationen, rekommenderar vi att du kontaktar oss för mera information.

Vad är fördelen med Redarc Manager 30 mot Victrons lösningar?

Både Redarc Manager30 och Victron Energy-produkter är högkvalitativa lösningar inom batterihantering. När man jämför Redarc Manager30 med Victron-produkter är det viktigt att ha i åtanke att Victron Energy erbjuder en rad olika produkter för batterihantering, såsom DC-DC-laddare, solregulatorer och batterimonitorer, medan Redarc Manager30 är en integrerad lösning som kombinerar flera funktioner i en enda enhet.

Fördelar med Redarc Manager30 jämfört med Victron-produkter:

1. Allt-i-ett-lösning: Redarc Manager30 kombinerar en DC-DC-laddare, solregulator och 240V-laddare i en enda enhet. Detta gör installationen enklare och sparar utrymme i fordonet jämfört med att ha separata komponenter.

2. Enkel installation: Manager30 är en komplett lösning som är relativt enkel att installera, eftersom alla nödvändiga funktioner för batterihantering är integrerade i en enhet. Detta kan jämföras med Victron-produkter, där man kan behöva installera och konfigurera flera separata enheter för att uppnå samma funktionalitet.

3. Fordonsspecifik design: Redarc Manager30 är särskilt utformad för att användas i fordon och båtar, vilket innebär att den är optimerad för dessa användningsområden och kan hantera de specifika kraven som ställs i dessa miljöer.

4. Australiensiskt varumärke: Redarc är ett australiensiskt företag som är känt för att producera robusta och pålitliga produkter som är anpassade för tuffa miljöer. Detta kan vara en fördel för dem som föredrar att stödja lokala företag och som värdesätter produkter som är utformade med deras specifika behov i åtanke.