Fri frakt till ombud! Klarna logo

DC-DC laddare

DC-DC laddare till bilen från Redarc. Handla tryggt och säkert med Klarna, Swish eller företagsfaktura. Fri frakt till ombud!

Vad är en DC-DC laddare?

En DC-DC-laddare är en enhet som används för att ladda ett sekundärt (ofta kallat "hjälp-") batteri i ett fordon från huvudbatteriet eller generatorn, samtidigt som det omvandlar ström från likström (DC) till en annan nivå av likström.

En DC-DC-laddare används ofta i fordon som har dubbla batterisystem, som husbilar, husvagnar, båtar och fyrhjulsdrivna fordon. Det sekundära batteriet används ofta för att driva extra utrustning, som kylskåp, lampor, vinschar, och andra elektriska apparater när fordonet är avstängt, för att inte tömma huvudbatteriet.

DC-DC-laddare är särskilt viktiga i fordon med smarta generatorer, som ofta inte levererar en tillräckligt hög spänning för att fullständigt ladda ett sekundärt batteri. En DC-DC-laddare säkerställer att det sekundära batteriet får en ordentlig laddning, vilket förlänger batteriets livslängd och säkerställer att det fungerar optimalt.

En annan fördel med DC-DC-laddare är att de kan ta emot ström från solpaneler och omvandla den till en lämplig laddningsspänning för batteriet. Detta gör dem till en viktig del av ett solenergisystem i ett fordon.

DC-DC-laddare finns i olika storlekar och modeller, beroende på dina specifika behov. Vissa modeller har inbyggda MPPT (Maximum Power Point Tracking) solregulatorer, vilket gör att de kan maximera mängden ström de tar emot från solpaneler.

När behöver man använda en DC-DC laddare till sitt fordon?

En DC-DC-laddare kan vara nödvändig i ditt fordon under flera omständigheter, särskilt om du har ett dubbla batterisystem. Här är några vanliga situationer där en DC-DC-laddare kan vara till hjälp:

1. Fordon med smarta alternatorer: Många moderna fordon har smarta alternatorer som varierar laddningsspänningen för att öka bränsleeffektiviteten och minska koldioxidutsläppen. Detta kan emellertid göra det svårt att fullt ut ladda ett sekundärt batteri från fordonets alternator. En DC-DC-laddare kan hjälpa till att säkerställa att det sekundära batteriet laddas korrekt.

2. Användning av extra utrustning: Om du använder extra utrustning i ditt fordon, som ett kylskåp, ljus, stereo, eller andra elektriska apparater som drar ström när fordonet är avstängt, kan ett sekundärt batteri vara till stor hjälp. En DC-DC-laddare kan säkerställa att detta batteri laddas effektivt och hålls på optimal laddningsnivå.

3. Fordon med solenergisystem: Om ditt fordon har solpaneler kan en DC-DC-laddare med inbyggd MPPT (Maximum Power Point Tracking) regulator hjälpa till att maximera den ström du får från solpanelerna och omvandla den till en lämplig laddningsspänning för ditt batteri.

4. Fordon som används för långa resor eller camping: Om du ofta reser långa sträckor eller campar med ditt fordon, där tillgång till elektricitet kan vara begränsad, kan en DC-DC-laddare hjälpa till att hålla ditt sekundära batteri laddat så att du kan fortsätta använda din elektriska utrustning.

I alla dessa situationer kan en DC-DC-laddare säkerställa att ditt sekundära batteri hålls på en optimal laddningsnivå, vilket förlänger dess livslängd och förbättrar dess prestanda.

DC-DC laddare från Redarc med inbyggd MPPT solcellsregulator i samma enhet.

Att välja en DC-DC-laddare från Redarc med inbyggd MPPT (Maximum Power Point Tracking) solcellsregulator kan erbjuda flera fördelar jämfört med separata laddare och solcellsregulatorer. Här är några anledningar till varför det kan vara ett bra val:

1. Allt-i-ett-lösning: En kombinerad DC-DC-laddare och MPPT solcellsregulator innebär att du har en enda enhet att installera och hantera. Detta minskar behovet av extra kablage och gör installationen renare och enklare.

2. Effektiv energihantering: En Redarc DC-DC-laddare med inbyggd MPPT solcellsregulator optimerar automatiskt laddningsprocessen baserat på den tillgängliga strömkällan, vare sig det är från fordonets alternator eller solpaneler. Detta säkerställer att ditt batteri alltid laddas på det mest effektiva sättet.

3. Maximerad solenergiutvinning: MPPT-teknologi används för att hitta den maximala effektpunkten för solpaneler, vilket ökar effektiviteten i att omvandla solenergi till elektricitet. Detta innebär att du kan dra nytta av solenergi på det mest effektiva sättet, vilket är särskilt användbart när du är på resande fot eller campar på platser utan tillgång till elnätet.

4. Bred kompatibilitet: Redarc DC-DC-laddare med inbyggd MPPT solcellsregulator är utformade för att fungera med en mängd olika batterityper, inklusive bly-syra, AGM, gel och litium, vilket ger dig flexibilitet i ditt val av batteri.

5. Högkvalitativ och hållbar konstruktion: Redarc är känt för sin höga produktkvalitet och robusta konstruktion, vilket gör deras enheter idealiska för tuffa och krävande miljöer.

6. Garanti och support: Redarc erbjuder omfattande garantier och kundsupport, vilket ger dig extra sinnesro när du köper deras produkter.

Med alla dessa fördelar är det lätt att se varför en DC-DC-laddare från Redarc med inbyggd MPPT solcellsregulator kan vara ett utmärkt val för ditt fordon.

Redarc VS Victron

Att välja Redarc's allt-i-ett-lösning för ditt fordon erbjuder en mängd fördelar som gör den till ett överlägset val över flera separata enheter, som de från Victron. Redarc's DC-DC-laddare erbjuder en DC-DC-laddare, MPPT solcellsregulator och ett skiljerelä, alla inbyggda i samma enhet. Detta innebär inte bara enklare installation och mindre kablage, men också högre effektivitet och lägre potentiell felrisk.

En av de största fördelarna med Redarc's lösning är dess överlägsna kvalitet. Redarc är känd för sin robusta och pålitliga konstruktion, vilket gör deras enheter idealiska för tuffa och krävande miljöer. Om du väljer Redarc får du en produkt som är byggd för att hålla, och som ger pålitlig prestanda under många år.

Med en inbyggd MPPT solcellsregulator maximerar Redarc enheten mängden energi du kan dra från dina solpaneler, vilket ger effektiv och miljövänlig laddning även på resande fot. Detta, tillsammans med den effektiva DC-DC-laddaren, säkerställer att ditt batteri alltid laddas på det mest effektiva sättet.

Dessutom, tack vare det inbyggda skiljereläet, kan du säkerställa att ditt huvudbatteri alltid har tillräckligt med ström för att starta fordonet, eftersom det isolerar huvudbatteriet från de sekundära lasterna när fordonet är avstängt.

Genom att kombinera dessa tre funktioner i en enda enhet, minimerar Redarc mängden utrustning du behöver installera och underhålla. Detta minskar inte bara risken för fel och problem, men också tiden och pengarna du spenderar på installation och underhåll.

Sammanfattningsvis, om du söker en effektiv, pålitlig och högkvalitativ lösning för att hantera ditt fordons strömförsörjning, är Redarc's DC-DC-laddare med inbyggd MPPT solcellsregulator och skiljerelä ett utmärkt val. Med färre enheter att hantera och mindre kablage att oroa dig för, kan du fokusera på det viktigaste - att njuta av din resa.