Fri frakt till ombud! Klarna logo

Förstärkta framfjädrar / höjningsfjädrar

Köp dina Pedders & MAD förstärkta framfjädrar / höjningsfjädrar hos oss på lastatungt.se. Alla fjädrar är TUV godkända och progressiva.

Vad är en progressiv fjädring?

Progressiv fjädring är en typ av fjädringssystem där fjäderkraften ökar progressivt i förhållande till fjäderns kompression. Med andra ord, ju mer fjädern komprimeras, desto större blir motståndet den ger. Detta skiljer sig från linjär fjädring, där fjäderkraften är konstant över hela fjäderkompressionens räckvidd.

Progressiv fjädring kan uppnås genom olika metoder, inklusive:

1. Fjäderdesign: En progressiv fjäder kan designas med varierande avstånd mellan fjäderlindningarna eller ändra tjockleken på fjädermaterialet längs fjädern. När fjädern komprimeras, kommer de närmare liggande lindningarna att komma i kontakt först, vilket ökar fjäderkraften vid ytterligare kompression.

2. Dubbelfjädrar: I vissa fall kan två fjädrar, en mindre inuti en större, användas för att skapa en progressiv fjädring. Den mindre fjädern har en lägre fjäderkonstant, vilket innebär att den komprimeras först vid lägre belastningar. När belastningen ökar komprimeras den större fjädern, vilket resulterar i en ökad fjäderkraft.

3. Progressiva bumpstopp: Ett annat sätt att uppnå progressiv fjädring är genom att använda progressiva bumpstopp, som är speciellt utformade stötdämpare som ger ökat motstånd vid högre kompressionsnivåer. Dessa fungerar i kombination med konventionella fjädrar för att ge en progressiv fjäderkraft över hela kompressionsområdet.

Fördelarna med progressiv fjädring inkluderar:

1.Förbättrad körkomfort: Progressiv fjädring ger en mjukare och mer följsam känsla vid låg belastning eller små ojämnheter, samtidigt som den ger fastare stöd vid större stötar och högre belastning.
2. Bättre hantering: Den progressiva fjäderkraften förbättrar fordonets hantering och stabilitet, särskilt vid snabba kurvtagning, hård acceleration eller bromsning, där en hårdare fjädring är fördelaktig.
3. Anpassningsförmåga: Progressiv fjädring anpassar sig automatiskt till olika belastningar och körförhållanden, vilket gör den lämplig för en mängd olika fordon och användningsområden, från personbilar till lastbilar och offroadfordon.

Progressiv fjädring är alltså en fjädringslösning som erbjuder förbättrad körkomfort, hantering och anpassningsförmåga jämfört med linjär fjädring, vilket gör den populär bland fordonsägare och entusiaster som söker optimal prestanda och komfort i sina fordon.

Påverkar dessa fjädrar min bils garanti?

MADs högkvalitativa produkter är utformade för att inte påverka din bils garanti, och deras inverkan på övriga fordonskomponenter är minimal. Varje MAD-produkt genomgår noggranna tester innan de lanseras på marknaden för att säkerställa optimal prestanda och pålitlighet. Dessutom kräver MADs produkter ingen modifiering av bilen vid installation, vilket innebär att du kan njuta av förbättrad funktion utan att riskera din garantistatus. Som ytterligare bevis på kvalitet och säkerhet är alla MAD-produkter TUV-godkända.

Varför välja förstärkta framfjädrar eller höjningsfjädrar från MAD eller Pedders Suspension?

När du byter ut ditt fordons original framfjädrar mot MADs eller Pedders Suspensions förstärkta framfjädrar eller höjningsfjädrar, får du en rad positiva fördelar för din bil. Dessa inkluderar förbättrad hantering vid undanmanövrar och körning med tung last. Dessutom kommer främre delen av bilen att höjas, vilket gör det möjligt att köra på ojämna och dåliga underlag samt möjligheten att montera större däck eller fälgar vid behov. Förstärkta framfjädrar är ett utmärkt tillskott för dig som redan har installerat lastfjädrar eller hjälpfjädrar bak på ditt fordon. Denna uppgradering resulterar i bättre väghållning och en mer stabil körkänsla, vilket gör att bilen känns mindre gungig.

Så, om du söker en förbättring av din bils prestanda och väghållning, är förstärkta framfjädrar eller höjningsfjädrar från MAD eller Pedders Suspension det perfekta valet för att få ut det mesta av din körupplevelse.

Installation av fjädrar på bilen

Installation av fjädrar på din bil - Enkelt och bekvämt hos oss i Enköping eller hos våra samarbetspartners runt om i Sverige

Undrar du vem som kan utföra installationen av fjädrar på din bil? Oroa dig inte! Vi erbjuder montering av fjädrar direkt hos oss i Enköping, där våra erfarna och kunniga tekniker tar hand om processen från början till slut. Om du inte befinner dig i närheten av Enköping, kan du istället vända dig till någon av våra samarbetspartners spridda över hela Sverige.

De flesta bilverkstäder och bilpåbyggare har kompetensen och utrustningen som krävs för att byta fjädrar på din bil. Om du föredrar att göra det själv och har tillgång till en billyft samt rätt verktyg, kan du också utföra installationen hemma.

Oavsett om du väljer att låta oss montera fjädrarna i Enköping, besöker någon av våra samarbetspartners runt om i landet, eller utför installationen själv, kan du vara säker på att du får en professionell och säker montering av dina nya fjädrar.

Påverkas komforten av att montera förstärkta framfjädrar eller höjningsfjädrar?

Bibehåll komfort med progressiva fjädrar. En vanlig oro när man monterar förstärkta framfjädrar eller höjningsfjädrar är huruvida bilen blir stötig och mindre komfortabel. Vi förstår dessa bekymmer och strävar efter att erbjuda lösningar som bibehåller din körkomfort. Därför använder vi progressiva fjädrar i våra förstärkta framfjädrar och höjningsfjädrar.

Progressiva fjädrar är utformade med varierande avstånd mellan fjäderlindningarna. Detta innebär att fjädrarna har en mjukare respons vid mindre belastning och blir styvare när belastningen ökar. Detta ger en mer följsam och bekväm körkänsla under normala förhållanden, samtidigt som de erbjuder extra stöd och stabilitet vid högre belastning eller vid körning på ojämnt underlag.

Så när du monterar förstärkta framfjädrar eller höjningsfjädrar med progressiva fjädrar, kan du vara säker på att din bil inte bara får förbättrad prestanda och höjd, utan också bibehåller en behaglig körkomfort.