Fri frakt till ombud! Klarna logo

Inverter / Omformare

Hos oss på Lstatungt.se hittar du inverter / omformare från välkända varumärkena ProWatt & VST. Vi levererar alltid med Fria frakter & Snabba leveranser.

Inverters & Strömomvandlare

För att minimera timmar som man kan förlora under en arbetsdag eller vardag är det bra att ha en inverter i sin bil om man är beroende av ett laddat batteri till sina batteriverktyg. En inverter används med fördel i din transportbil, husbil, pickup för att kunna driva 230V elektriska produkter. Växelriktare, strömomvandlare, converter och ibland även omformare är alla ord för samma sak. En enhet som omvandlar ett batteris likström (DC) till växelström (AC). ProWatt & VSC växelriktare har en ren sinusvåg vilket innebär mindre risk för skada på känslig elektronik. Det gör att man kan använda sin inverter / omvandlare till många av dom verktygen man har i bilen tex. dator, borrmaskin etc. Med ren sinusvåg i din växelriktare ökar också verkningsgraden jämfört med en modifierad sinusvåg. Vet du inte vilken strömomvandlare du behöver, eller hittar du inte det du söker hjälper vi dig att hitta rätt produkter och anpassning för just dina behov.

Strömomvandlare till din overlanding bil

Strömomvandlare är en nödvändighet för alla som äger en overlanding bil eftersom det gör det möjligt att använda elektriska enheter och verktyg under resan. En inverter omvandlar bilens 12V DC-ström till 120V AC-ström, vilket gör det möjligt att använda vanliga elverktyg och elektronik såsom laptops, kaffebryggare och kylskåp.

Det finns olika typer av inverters att välja mellan beroende på dina behov. Vissa är mindre och lättare, medan andra är mer kraftfulla och kan driva flera enheter samtidigt. Det är viktigt att välja en inverter som har tillräcklig kapacitet för att driva alla enheter du planerar att använda under resan.

Det är också viktigt att välja en inverter med hög effektivitet för att minimera förlust av energi och förlänga bilens batteritid. Vissa inverters har också funktioner som överbelastningsskydd och kortslutningsskydd för att skydda både bilen och enheterna som används.

Att ha en inverter i din overlanding bil gör det möjligt att ha alla bekvämligheter och verktyg du behöver för en bekväm och säker resa. Var noga med att välja en inverter med rätt kapacitet och funktioner för dina behov för att få ut det mesta av din resa.

Hur fungerar en inverter till ditt fordon?

En inverter är en elektronisk enhet som omvandlar DC-spänning (direct current) till AC-spänning (alternating current). I en bil används en inverter ofta för att omvandla den DC-spänning som lagras i bilens batteri till AC-spänning som kan användas för att driva elektrisk utrustning, som t.ex. en laptop eller en elkaffebryggare. En inverter kan också användas för att ladda en elbil genom att omvandla AC-spänning från ett vägguttag till DC-spänning som kan ladda bilens batteri.

Vad skall jag tänka på när jag skall köpa en strömomvandlare / inverter till mitt fordon?

  • Effekt: Se till att strömomvandlaren har tillräcklig effekt för att kunna driva den utrustning du planerar att använda.
  • Spänningsomfång: Se till att strömomvandlaren kan omvandla spänningen i bilens elsystem till det spänningsomfång som krävs för din utrustning.
  • Säkerhet: Se till att strömomvandlaren har inbyggda säkerhetsfunktioner, som överbelastningsskydd och kortslutningsskydd, för att skydda både utrustningen och bilens elsystem.
  • Dimensioner: Se till att strömomvandlaren har en lämplig storlek för att passa i bilen, och att den inte tar för mycket plats eller väger för mycket.
  • Kvalitet: Välj en strömomvandlare av hög kvalitet från en pålitlig tillverkare, detta säkerställer att den kommer att fungera korrekt och hålla länge.