Fri frakt till ombud! Klarna logo

Batteriladdare & Laddbooster

Hos oss på lastatungt.se hittar du både startboosters, batteriladdare till dina fordon samt tillbehör. Vi har samlat marknadens bästa alternativ för att erbjuda våra kunder hållbara produkter ifrån REDARC, Ctek, Banner, Noco m.fl. Välkommen att upptäcka vårt breda sortiment utav batteriladdare för inbyggnad eller underhållsladdning. Vi på lastatung.se är Nordisk importör utav REDARC Australien. REDARC har tillverkat strömförsörjande produkter till 12 och 24V i över 40 år.

BCDC laddare med inbyggd MPPT solcellsregulator

Med en BCDC laddare från Australienska tillverkaren REDARC får du en laddare med dubbla funktioner som kombinerar DC-DC laddning och solenergiladdning för ditt 12V / 24V extrabatteri.

REDARC BCDC laddare är lämpliga att använda med standard- eller med smarta Euro6 / Euro6+ motorer och kombinerar en 25A / 40A / 50A  DC-DC (batteri till batteri) laddare tillsammans med en inbyggd MPPT sol laddningsregulator. Detta ger dig möjligheten att ladda antingen via bilens generator eller dina solpaneler. Eftersom denna laddare har en egen inbyggd algoritm Green Power Priority så kommer ditt fordon även att laddas via solcellerna under färden om du har det installerat på ditt fordon.

Green Power Priority

BCDC laddarna använder sig av en teknik som REDARC kallar för Green Power Priority, vilket innebär att laddaren alltid kommer att använda den maximala mängden solenergi som finns tillgänglig först. Och kan inte solenergin täcka behovet så tar laddaren automatiskt resterande effekt från din bils generator. Laddaren kommer att isolera fritidsbatteriet (hjälpbatteriet) ifrån fordonets startbatteri när det inte finns någon laddningstillgång för att förhindra att fordonets startbatteri inte laddas ur.

Beprövad och testad

Med REDARC:s senaste generation av laddningsteknik för fordon får du en av marknadens mest avancerade DC-DC batteriladdare som har designats för att klara av den hårda miljön i både Australien samt Nordiska länderna. REDARC har utfört en rad olika tester för att säkerställa att laddarna kommer att fungera under extrema förhållanden där fukt, damm, kyla samt vibrationer förekommer. REDARC lämnar 2 års garanti på sina produkter.

REDARC BCDC laddare stödjer de allra flesta batterisorter som AGM, Gel, Kalcium, Litium samt våt och förseglad blysyra och använder sig utav en flerstegsladdningsteknik för att alltid säkerställa 100% full laddning. Detta maximerar prestandan och livslängden på dina batterier!

Laddarna från REDARC har testats och godkänts utav FCA (Fiat Chrysler Automotive), Renault och PSA (Peugeot, Citroen, Vauxhall, Opel m.fl.). Detta gör att REDARC:s produkter kan monteras direkt utav bilimportörerna och av de som idag  extrautrustar fordon.

Laddning i tre steg

REDARC:s BCDC laddare erbjuder tre olika steg under laddningscykeln. Det första steget är Boost läget som använder en hög mängd ström för att snabbt ladda batteriet. Det andra steget använder en långsammare laddningshastighet vilket konditionerar ditt fordons batteri. Steg 3 ger en stabil laddningshastighet och bibehåller batteriet. Utöver dessa steg testar BCDC även batteriets hälsa och justerar dess laddningshastighet för att passa. Eftersom BCDC fungerar som en spänningsförstärkare krävs det inte särskilt grova kablar på enhetens ingångssida.

Offgrid

Att frikampa eller att gå offgrid som många kallar det har blivit omåttligt populärt. När du funderar på att utrusta din transportbil eller campervan, husbil eller pickup så får du gärna höra av dig till oss så hjälper vi dig att ta fram den ultimata lösningen för just dina behov.
Arbetar du med din bil ute på fältet så kanske du är i behov av strömförsörjning till dina elektroniska tillbehör och kanske till laddare mm, då kan våra REDARC vara det perfekta alternativet för dig. Har du en plåtis, camper, husbil eller pickup och vill slippa att stå med ström på en campingplats så erbjuder vi allt för att du skall kunna förse ditt kylskåp, belysning mm under hela din resa utan att behöva tumma på kvalitén eller vara orolig att batterierna skall räcka.

Varför skall jag köpa en batteriladdare?

Om batteriet skulle bli urladdat helt så kommer ditt fordon inte att starta. Det är aldrig särskilt kul när man är stressad och behöver komma iväg fort när din bil inte startar, särskilt inte när det är vinter och kallt utomhus. Vintern med kylan är den mest kritiska perioden för batteriet då det utsätts mest och batterikapaciteten är känsligare vid kallt väder. När vi har en temperatur på cirka -18°C  så tappar batteriet ungefär 40% av sin normala effekt när det är plusgrader utomhus, därför är det viktigt att underhålla sitt batteri med laddning. När vi har så kallt ute ökar dessutom motståndet för uppladdning i batteriet vilket ofta kan leda till att fordonet inte kan ladda upp batteriet själv till mer än 60-80% av dess fulla effekt. Under kall vintertid vill vi gärna också använda fläkten på full värme, sätesvärmen på max och vindrutevärme på bak och fram, detta i kombination med ovanstående användning och om du kör korta sträckor med din bil så kommer bilen aldrig att ha någon chans att hinna med att ladda upp batteriet. Vid upprepade tillfällen så kommer det tråkiga till slut att hända att bilen ej kommer att starta.

Fordonets elektronik tar stryk utav svag ström

Bilens normala volt nivå ligger på mellan 12-14Volt när batteriet är 100% laddat och i ett gott skick. Om du kör din bil med ett gammalt och dåligt batteri som inte lämnar den volt som bilen behöver ha för att driva all elektronik en nyare bil har idag så löper man mycket stor risk att komponenterna inte mår särskilt bra utav det under en längre period. På lång sikt kommer detta att generera i elfel på din bil som kan bli riktigt dyrt. Att ha sin bil ofta ståendes och inte heller köra längre sträckor gör att generatorn aldrig får arbeta kontinuerligt för att ladda bilens batteri. Därför är det en billig investering att köpa en underhållsladdare ifrån CTEK.

Visste du att du kan sänka bränsleförbrukningen med ett friskt batteri?

Om du använder någon utav våra CTEK underhållsladdare så kommer ditt batteri alltid vara i fullgott skick varje gång du skall iväg med din bil. Detta leder till att bilens egna generator inte behöver arbeta lika hårt eftersom batteriet är 100% laddat varje gång du startar din bil. Eftersom generatorn tar ca 5-10 hästkrafter ifrån din motor så sparar du både bränsle och minskar de skadliga utsläppen.