Fri frakt till ombud! Klarna logo

Lastslädar till pickups och transportbilar

Svensktillverkade lastslädar av mycket hög kvalité från bl.a. Almeco, Modul-System och BOB system. Genom att montera en lastsläde på din pickup eller transportbil så underlättar du arbetet enormt genom att enklare komma åt dina verktyg, maskiner eller annat material du lastat bilen med. De lastslädar och underdelar vi säljer tål tuffa tag och är väl beprövade i verkligheten. Alla slädarna klarar av minst 400kg i lastvikt i utdragbart läge.

Fördelar med lastslädar till transportbilen

Lastsläden har många fördelar förutom att du lättare kommer åt dina verktyg. Exempelvis kan du använda släden i utfällt läge som arbetsbord bakom din bil, lägga det skjutna viltet på, montera på cykelhållare så du enkelt kan frakta cykeln samt att du också spar på dina knän och leder genom att inte behöva klättra upp på flaket eller klättra in i bilen. Våra lastslädar finns i olika utföranden och du väljer själv efter dina egna behov, exempelvis om du vill ha golvet i durk aluminium eller trä eller om du bara vill ha ett underrede för att själv bygga överdelen. Lastslädarna är lågbyggda för att inte stjäla plats på höjden i ditt fordon. Om du har en pickup och installerar en lastsläde så kan du få avdrag för förmånsvärdet.

Bygg din egna lastsläde

Vi kan hjälpa dig att bygga din egna lastsläde med mått, höjd, och om du har flera krav som du vill ha till din lastsläde. Genom att bara köpa ett underrede från oss på lastatungt.se så blir du mer unik när du själv kan välja och utforma din egna överdel till den. I vår CNC maskin kan vi egentligen skära ut exakta mått som du vill ha för att skivan skall passa till just din bil.

Hur ligger vi till prismässigt på våra lastslädar?

Våra lastslädar håller mycket hög standard till marknadens lägsta priser. Våra lastslädar eller underreden som du köper kan du själv välja att bygga överdelen på så att du blir unik. Prismässigt kommer du undan med minst 30% lägre pris om du gör detta själv. Vi erbjuder montering och även tillverkning av övre delen på lastsläden efter dina behov. Välkommen för offert.

Hur mycket tål era lastslädar?

Våra lastslädar är mycket tåliga och du kan lasta dem med hela 500kg. Lastslädarna är utvecklade under lång tid och tillverkade av svenskt stål för att kunna hålla den högsta kvalitén på marknaden.

Vilka storlekar ha ni på era lastslädar?

Våra underreden / lastslädar finns att välja i ett gäng olika storlekar så att de skall passa till din personbil, transportbil, pickup, husbil m.fl. Anledningen till att vi har ett brett utbud av storlekar är för att våra kunder ofta vill kunna anpassa den övre skivan själv efter deras egna önskemål. Våra lastslädar finns i dessa mått: 1300x700 / 1650x700 / 1650x350 / 1300x350 / 950x700 / 900x350.

Vart brukar man montera lastslädar?

Du kan egentligen montera en lastsläde på alla platser i ditt fordon där det finns utrymme till att göra monteringen på. Normalt brukar man montera en lastsläde baktill på flaket på sin pickup, på en transportbil monteras lastsläden oftast bakåt eller på sidan om din bil har skjutdörrar. Vissa personbilar monterar en lastsläde i bakluckan på sin bil så att man enkelt kan fälla ut det man vill komma åt för att inte behöva sträcka sig in i bilen. Idag har det blivit väldigt populärt att bygga in en lastsläde bak i fordonet då man skall ut och campa eller på en overlanding tur. Då kan man bland annat använda lastsläden till att laga sin mat på eller att göra iordning fika eller dylikt.

Hur monteras lastslädar fast i bilen?

Det vanligaste alternativet när man skall montera våra lastslädar är att man bultar rakt igenom golvet på bilen så att det sitter fast ordentligt och tål de tuffa påfrestningarna den kan utsättas för. Alternativ 2 är att man fäster lastsläden i lastskenor som redan finns monterade i din bil. Ska du inte lasta särskilt tungt så kan man faktiskt även skruva fast lastsläden i trägolvet på bilen, men då skall man absolut inte lasta tungt på den. Skall man montera den baktill i en personbil och du skall använda det som en plats för matlagning så kan du även där göra en enklare montering för att slippa borra rakt igenom din bils golv.

Utdragbar längd på våra lastslädar

Våra lastslädar från System Edström har uppdaterats rejält och numera har de en utdragbar längd på hela 90% utav sin totala längd. Detta gör att du får ut din lastsläde långt utanför din bil och kommer då åt dina tillbehör och verktyg mycket enklare.