Fri frakt till ombud! Klarna logo

Sänkningssatser till bil och transportbil

Genom att sänka ditt fordon med MAD eller H&R sänkningssatser så kommer bilen inte bara få en snyggare look utan också få bättre väghållning. Varje fjädringssats är unikt framtagen till varje modellspecifikt fordon. Du behåller bilens stötdämpare och byter bara ut fjädringen. Kontakta oss per mail eller telefon så hjälper vi dig att hitta fjädringen till just ditt fordon.

Sänkningssatser / Sänkningsfjädrar MAD Suspension Systems

Sänkningssatser ifrån världskända MAD finns till de flesta biltillverkares modeller. Vissa av MADs sänkningssatser är TUV godkända, medans en del inte är det. I Sverige finns inget krav ännu på att något behöver vara TUV godkänt. MADs fjädring är tillverkad i Holland och MAD är premiumpartner till Volkswagen, vilket betryggar kvalité. Det bästa med MADs sänkfjädrar är att du får en sportigare look men behåller komforten. MADs sänkningsfjädring är en premium fjädring med rätt pris från början. Sänkningssatsen innehåller antingen 2 eller 4 st sänkfjädrar och de passar direkt på din bils original stötdämpare. Det underlättar mycket att man har tillgång till en riktig bil lyft när man skall utföra arbetet. Vi erbjuder montering utav alla våra sänkningssatser hos oss i Enköping. En sänkningssats är en fjäder som är kortare än den fjädern som sitter monterad original, således kommer ditt fordon att bli lägre.

Sänkningssatser från H&R

Företaget med två bokstäver med & tecken mellan. En av världens mest erfarna chassikomponent tillverkare, placerad i Lennestadt söder om Ruhrområdet. Ett företag med ca: 100 anställda som alla älskar bilar och jobbar hårt för att Du skall få bättre väg känsla och utseende på Din bil. H&R firar 40år i branschen 2021. Vi erbjuder ett brett sortiment utav H&R sänkningssatser. Hittar du inte den H&R sats du söker så ringer du eller mailar oss så hjälper vi dig att ta fram den till din bil. H&R sänkningssatser sänker din bil och ger den en lägre tyngdpunkt, förbättrad väghållning och den kommer att ge din bil ett aggressivare utseende. H&R är till för dig som vill att din bil skall ha den bästa kvalitén och den hållbarhet som utlovas. H&R är bland annat underleverantör till Porsche, Mercedes, Volkswagen och levererar fjädringskomponenter till Porsche Carrera GT, Mercedes CLK DTM AMG m.fl. H&R fjädrar passar till dina original stötdämpare på din bil, men kan även monteras tillsammans med andra märken också. 

Vad är fördelarna med att sänka sin bil med sänkningssatser?

Fördelen med att sänka din bil med sänkningssatser är att du får ett fräckare och tuffare utseende. När du sänker din bil får du dessutom bättre väghållning och ett styvare chassi. Många väljer idag att sänka sina bilar så att dem ser häftigare ut när man har satt på andra däck och fälgar.
Oftast är det ganska billigt att sänka sin bil och våra satser ligger mellan 2000kr upp till 5000kr. Vi erbjuder dessutom installation hos oss i Enköping från 2500kr exklusive moms.

Vad behöver jag ha för att utföra installationen utav mina sänkningssatser?

Vi rekommenderar att man alltid anlitar en krediterad bilverkstad som har kunskapen att kunna utföra installationen utav dina sänkningssatser. Skall man göra bytet själv så underlättar det att man har tillgång till en bil lyft, ordentliga verktyg samt kunskap om detta. Efter att du har monterat dina dina nya sänkningssatser så tycker vi att det är viktigt att man kör en liten sträcka med bilen så att fjädrarna hinner sätta sig. Efter detta så rekommenderar vi att man utför en 4-hjulsinställning bara för att dina däck inte skall snedslitas.

Vilka bilar / bilmodeller har ni sänkningssatser till?

Vi har sänkfjädrar / sänkningssatser till de flesta personbilarna, sportbilarna, transportbilarna, pickups m.fl. De populäraste bilarna är BMW, Audi, Mercedes, Volkswagen, Skoda, Seat, Fiat, Porsche m.fl. Våra sänkfjädrar / Sänkningssatser håller mycket hög kvalité då vi enbart valt att arbeta med premiumprodukter där vi kan utlova bra garantier.

Hur tillverkas en sänkfjäder?

En sänkfjäder är en typ av fjäder som används för att sänka ett fordon, vilket ger den en sänkt profil och förbättrad hantering. Tillverkningen av en sänkfjäder är en specialiserad process som vanligtvis utförs av specialiserade tillverkare av fjädrar.

Här är en översikt över stegen i tillverkningsprocessen för en sänkfjäder:

1. Skärning av tråd: En tråd av högkvalitativt fjäderstål skärs till rätt längd med hjälp av en skärmaskin.
2. Värmebehandling: Tråden värmebehandlas för att öka dess styrka och flexibilitet. Detta görs genom att värma tråden till höga temperaturer och sedan låta den svalna gradvis.
3. Formning: Tråden placeras i en speciell maskin som böjer den till rätt form för att skapa fjäderns grundform.
4. Skärning av ändar: Fjäderns ändar skärs till rätt längd och form för att passa in i bilens fjäderben och bottenplatta.
5. Värmebehandling (igen): Fjädern värmebehandlas igen för att öka dess hållbarhet och elasticitet.
6. Målning: Fjädern målas vanligtvis för att skydda den mot rost och korrosion.
7. Testning: Tillverkaren testar fjädern för att säkerställa att den uppfyller alla krav på hållbarhet, elasticitet och dimensioner.
8. Förpackning: Fjädern packas och skickas till distributörer och kunder.

Det är viktigt att notera att tillverkningsprocessen för en sänkfjäder kan variera beroende på tillverkaren och modellen av fjädern, men dessa steg ger en allmän översikt över processen.