Fri frakt till ombud! Klarna logo

LED ramper till bil och transportbil

Hos oss på Lastatungt.se hittar du LED-ljusramper till bilar, transportbilar, pickups, lastbilar, entreprenadmaskiner m.fl. i storlekar från 4 till 51 tum till rätt priser. LED ramperna finns i olika utföranden, böjda, raka, med eller utan positionsljus samt vilken typ av spridning man vill ha på ljuset (Spot, Combo, Hybrid, Flood). Snabb och fraktfri leverans!

Mer om LED-ljusramper

Vi på Lastatungt.se har vart i belysningsbranschen och transportbilsbranschen sedan 2010. Vi vet hur krångligt det kan vara att hitta det man söker eftersom det är en djungel där ute på marknaden med ett överflöd på just extraljus och LED ramper att välja på. Vi har därför försökt göra det enkelt för dig som kund genom att bara sälja produkter som vi själva gillar och som vi vet har bra kvalité samt levererar mycket ljus för pengarna.

Vi jobbar med tre olika prisbilder för att det skall passa alla kunders plånbok vid val av led ramper. Vi har budgetvarianter som ändå håller måttet gällande kvalité och ljusbild. Sedan har vi mellanskiktet där bl.a. Optibeam ingår. Vi har slutligen ett premium segment där bl.a. Lazer och Strands ingår. Vi vill erbjuda den bästa upplevelsen i din mörkerkörning och vi erbjuder även installation utav alla våra produkter hos oss här i Enköping på Keltech Bilinredning AB.

Varför ska du installera en LED-ljusramp på bilen?

Att installera en LED-ramp på din bil kan erbjuda en rad fördelar som förbättrar säkerhet, prestanda och estetik. Här är några anledningar till varför du bör överväga att installera en LED-ramp på ditt fordon:

1. Förbättrad sikt och säkerhet: LED-ramper ger en kraftfull och bred ljusbild som kan förbättra sikt och säkerhet vid körning i mörker, dimma eller dåliga väderförhållanden. En bättre sikt gör det lättare att upptäcka hinder, djur eller andra trafikanter i tid och därmed undvika olyckor.

2. Hög energieffektivitet: LED-teknik är mycket energieffektiv jämfört med halogen- och xenonljus. Detta innebär att LED-rampen drar mindre ström från fordonets batteri, vilket kan bidra till att förlänga batteriets livslängd och minska bränsleförbrukningen.

3. Lång livslängd: LED-lampor har en betydligt längre livslängd än traditionella halogen- eller xenonlampor. Detta innebär att du inte behöver byta ut dem lika ofta, vilket sparar både tid och pengar på underhåll.

4. Tålighet och robusthet: LED-ramper är ofta konstruerade med tåliga material som aluminium och polykarbonat, vilket gör dem mer motståndskraftiga mot stötar, vibrationer och väderförhållanden. Detta ger en mer pålitlig och hållbar belysningslösning för ditt fordon.

5. Estetik och stil: Att installera en LED-ramp kan förbättra bilens utseende och ge den ett mer modernt och tufft utseende. Detta kan vara särskilt attraktivt för offroad-entusiaster eller de som vill anpassa och förbättra sin bils estetik.

6. Mångsidighet: LED-ramper kan monteras på en mängd olika fordon, inklusive personbilar, pickups, lastbilar, terrängfordon och arbetsfordon. Detta gör det enkelt att hitta en LED-ramp som passar dina specifika behov och fordonstyp.

7. Ökad fordonets värde: En professionellt installerad LED-ramp kan öka fordonets värde genom att förbättra dess säkerhetsfunktioner, estetik och prestanda. Detta kan vara en fördel om du planerar att sälja eller byta in din bil i framtiden.

Sammantaget kan installationen av en LED-ramp på din bil erbjuda en rad fördelar som förbättrar både din säkerhet och körupplevelse. Med bättre sikt, ökad tålighet och en modernare look är LED-ramper en investering som kan ge långvariga fördelar för ditt fordon.

Var är det lämpligast att montera LED-ljusrampen?

Var du monterar LED-rampen på ditt fordon beror på dina specifika behov, fordonstyp och lokala lagar och regler. Här är några vanliga platser att överväga för att montera en LED-ramp:

1. Grillen: En populär plats att montera en LED-ramp är i grillen på fordonet. Detta ger en central ljuskälla och är en estetiskt tilltalande plats. Tänk dock på att vissa fordon kan ha begränsat utrymme i grillen, vilket kan göra det svårt att montera en ramp här.

2. Frontbåge eller bullfångare: LED-rampen kan monteras på en frontbåge eller på fordonets bullfångare. Detta är en bra position för att förbättra sikt framåt och ge en bra ljusbild över vägen.

3. Takräcke: Montering av LED-rampen på ett takräcke är en annan populär plats, eftersom det ger en hög ljuskälla och en bred ljusbild över vägen. Tänk dock på att detta kan öka fordonets höjd och vindmotstånd, vilket kan påverka bränsleförbrukning och stabilitet.

4. A-stolparna: En annan möjlighet är att montera LED-rampen på A-stolparna (de vertikala stolparna på var sida av vindrutan). Detta ger en hög ljuskälla och kan förbättra sikt åt sidorna.

5. Bak på fordonet: Om du behöver belysning bakåt kan du montera en LED-ramp på bakre delen av fordonet, till exempel på en bagagehållare eller bakbåge. Detta är särskilt användbart för arbetsfordon eller offroad-körning där bakre belysning behövs för att manövrera eller utföra arbetsuppgifter.

När du väljer var du ska montera din LED-ramp är det viktigt att kontrollera dina lokala lagar och regler, eftersom det kan finnas begränsningar för var och hur belysningen får monteras. Det är också viktigt att överväga hur LED-rampens placering kan påverka sikt, luftmotstånd och fordonets höjd. Slutligen, kom ihåg att en professionell installation kan säkerställa att din LED-ramp är korrekt monterad och ansluten, vilket minimerar risken för problem och skador på ditt fordon.

Vilka värden är viktiga när man ska välja en LED-ljusramp?

När du ska välja en ljusramp för ditt fordon är det viktigt att titta på flera faktorer för att hitta den bästa lösningen för dina behov.
Här är några viktiga värden och egenskaper att beakta när du väljer en ljusramp:

1. Ljusstyrka (lumen): Ljusstyrkan, mätt i lumen, är en av de mest kritiska faktorerna att tänka på när du väljer en ljusramp. Högre ljusstyrka innebär att rampen ger mer ljus, vilket förbättrar sikt och säkerhet.

2. Ljusbild: Ljusbilden är hur ljuset sprids från rampen. Det finns två huvudtyper av ljusbild: spot och flood. Spotljus har en smal ljusbild som är fokuserad på långt avstånd, medan floodljus har en bredare ljusbild som belyser ett större område närmare fordonet. Vissa ljusrampar kombinerar både spot- och floodljus för att erbjuda en mångsidig ljusbild.

3. Färgtemperatur (Kelvin): Färgtemperaturen, mätt i Kelvin (K), beskriver hur varmt eller kallt ljuset från ljusrampen är. En färgtemperatur på 5000–6000 K ger ett vitt ljus som liknar dagsljus, vilket är bäst för att uppfatta färger och detaljer. Färgtemperaturer över 6000 K ger ett blåaktigt ljus, medan lägre färgtemperaturer ger ett gulaktigt ljus.

4. Effekt (watt): Effekten, mätt i watt, är en indikation på hur mycket energi ljusrampen använder. LED-rampar är generellt mer energieffektiva än halogen- och xenonlampor, men det är fortfarande viktigt att välja en ramp med lämplig effekt för ditt fordon och dina behov.

5. Livslängd: LED-lampor har en längre livslängd än traditionella halogen- och xenonlampor, men det är fortfarande viktigt att titta på tillverkarens uppskattade livslängd för ljusrampen. En högre livslängd innebär att du behöver byta ut ljusrampen mindre ofta, vilket sparar både tid och pengar på underhåll.

6. Material och konstruktion: Ljusrampens material och konstruktion påverkar dess hållbarhet och tålighet mot väderförhållanden, stötar och vibrationer. Aluminium och polykarbonat är vanliga material som erbjuder god hållbarhet och viktbesparing. Även IP-klassificeringen (Ingress Protection) är viktig, eftersom den indikerar hur väl ljusrampen skyddas mot damm och vatteninträngning.

7. Montering och installation: Kontrollera att ljusrampen har en monteringslösning som passar ditt fordon och att installationen är enkel och säker. En stabil montering minskar risken för vibrationer och skador på ljusrampen under körning. Det kan också vara viktigt att överväga om ljusrampen kräver extra kablage, reläer eller brytare för att ansluta den till fordonets elsystem.

8. Garanti och support: När du väljer en ljusramp är det en bra idé att titta på garantin och supporten som erbjuds av tillverkaren. En längre garanti och bra kundsupport kan ge dig trygghet om att produkten kommer att vara tillförlitlig och att eventuella problem kan lösas snabbt.

9. Pris och varumärke: Priset är naturligtvis en viktig faktor att överväga, men det är också viktigt att tänka på varumärket och kvaliteten på ljusrampen. Det kan vara värt att investera i en högkvalitativ ljusramp från ett välrenommerat varumärke, eftersom de ofta erbjuder bättre prestanda, hållbarhet och support jämfört med billigare alternativ.

10. Lagar och regler: Slutligen, innan du köper och installerar en ljusramp, är det viktigt att kontrollera dina lokala lagar och regler angående användningen av extra fordonsbelysning. I vissa länder eller regioner kan det finnas begränsningar för hur och var ljusrampar får monteras, samt vilka ljusfärger som är tillåtna.

Genom att beakta dessa viktiga faktorer när du väljer en ljusramp kan du hitta den bästa lösningen för ditt fordon och dina behov, samtidigt som du säkerställer att du får en hållbar och pålitlig belysningslösning som förbättrar din säkerhet och körupplevelse.

E-godkännande, är det viktigt?

E-godkännande är en viktig faktor att tänka på när du väljer belysning för ditt fordon, särskilt om du kör på allmänna vägar. E-godkännande innebär att en produkt har testats och uppfyller specifika säkerhets- och prestandakrav enligt europeiska standarder och regler.

Här är några anledningar till varför E-godkännande är viktigt:

1. Juridiska krav: I många europeiska länder, inklusive Sverige, är det ett juridiskt krav att ha E-godkänd belysning på fordon som körs på allmänna vägar. Om belysningen inte är E-godkänd kan det leda till böter eller att fordonet inte får köras på vägen.

2. Säkerhet: E-godkända produkter har testats och uppfyller specifika säkerhetskrav, vilket innebär att de är säkra att använda på ditt fordon. Detta är särskilt viktigt för belysning, eftersom det påverkar både din egen säkerhet och säkerheten för andra trafikanter.

3. Kvalitet: E-godkännande innebär att produkten har uppfyllt vissa kvalitetskrav, vilket kan vara en indikation på att den är tillverkad av högkvalitativa material och har en lång livslängd. Detta kan minska risken för problem och underhållskostnader på lång sikt.

4. Försäkring och ansvar: Om du är inblandad i en olycka och ditt fordon har icke-godkänd belysning kan det påverka din försäkringsersättning och ditt juridiska ansvar. Att använda E-godkänd belysning kan hjälpa dig att undvika sådana problem.

Sammanfattningsvis är det viktigt att kontrollera om belysningen för ditt fordon är E-godkänd, särskilt om du planerar att köra på allmänna vägar. E-godkänd belysning garanterar att produkterna uppfyller säkerhets- och kvalitetskrav, vilket hjälper dig att undvika potentiella problem och hålla dig och andra trafikanter säkra.

Stör LED-ljusramper ut bilens radio?

LED-ljusrampers påverkan på bilens radio varierar beroende på ljusrampens kvalitet och installation. I vissa fall kan LED-ljusramper orsaka störningar i bilradion, särskilt om de är av lägre kvalitet eller inte korrekt installerade. Störningarna uppstår vanligtvis på grund av elektromagnetiska störningar (EMC) från ljusrampens elektronik.

För att minimera risken för störningar i bilradion från en LED-ljusramp bör du följa dessa råd:

1. Välj en högkvalitativ ljusramp: Kvalitetsljusramper är oftast bättre konstruerade för att minimera elektromagnetiska störningar. De kan vara EMC-störningsskyddade, vilket innebär att de har inbyggda filter eller skärmning för att reducera EMI som kan störa bilradion.

2. Kontrollera EMC-standarder: Vissa ljusramper är utformade för att uppfylla specifika EMC-standarder, vilket innebär att de har testats för att säkerställa att de inte producerar skadliga nivåer av elektromagnetiska störningar. Att välja en ljusramp som uppfyller dessa standarder kan hjälpa till att minimera risken för störningar.

3. Korrekt installation: Se till att ljusrampen är korrekt installerad enligt tillverkarens anvisningar. Detta kan innebära att använda rätt kablage, jordning och eventuellt EMC-filter. Om du är osäker på hur du ska installera ljusrampen korrekt, överväg att anlita en professionell installatör för att utföra installationen.

4. Undvik att placera ljusrampen nära radioantennen: Om möjligt, försök att placera ljusrampen så långt som möjligt från radioantennen för att minimera risken för störningar.

5. Använda ett filter: Om du upplever störningar i bilradion efter installationen av en LED-ljusramp, kan du försöka montera på ett EMC-filter på kablarna som ansluter ljusrampen till fordonets elsystem. Detta kan hjälpa till att dämpa störningar och förbättra radiomottagningen.

Sammanfattningsvis kan LED-ljusramper potentiellt störa bilradion, men risken kan minimeras genom att välja en högkvalitativ, EMC-störningsskyddad ljusramp, följa korrekta installationsprocedurer och vidta åtgärder för att reducera elektromagnetiska störningar.

LED rampers olika ljusbilder, vad är att föredra?

För de allra flestas intresse så ligger det i att ljusbilden skall ha bra bredd framför bilen och ca 100 meter framåt, sedan vill man även att ljuset skall kastas ca 300-400m framåt så att man kan planera körningen framåt i mörkret och att dina ögon inte skall bli lika trötta utav körningen. Bred ljusbild framför bilen får man med Driving Beam som är en blandning utav Flood dioder längst ut och spot dioder i mitten. Detta gör att du får bra bredd i fordonets närhet och längre kastlängd framför bilen och framåt.

Lazer lamp LED-ljusramper

Lazer Lamps LED-ljusramper – kraftfull belysning för överlägsen prestanda och säkerhet

Lazer Lamps LED-ljusramper är en utmärkt investering för dem som söker högkvalitativa och kraftfulla belysningslösningar för sina fordon. Med en kombination av avancerad LED-teknik, innovativ optisk design och robust konstruktion erbjuder Lazer Lamps ljusramper överlägsen prestanda och säkerhet för alla typer av användning, från offroad-körning till professionella arbetsfordon och allt däremellan.

Här är några av de fördelar som Lazer Lamps LED-ljusramper erbjuder:

1. Imponerande ljusstyrka och ljusbild: Lazer Lamps LED-ljusramper genererar en intensiv och jämn ljusbild som förbättrar sikt och säkerhet under körning i mörker eller dåliga väderförhållanden. Den innovativa optiska designen och högkvalitativa LED-chips säkerställer enastående ljusprestanda och ljusfördelning över långa avstånd.

2. Hållbar och robust konstruktion: Lazer Lamps ljusramper är byggda för att tåla tuffa arbetsmiljöer och väderförhållanden. De har en robust konstruktion av aluminium och polykarbonat, vilket ger en hög nivå av slag- och vattentålighet. Dessutom har de en IP-klassning som garanterar att de är damm- och vattentäta.

3. Energieffektivitet och lång livslängd: Med LED-teknik är Lazer Lamps ljusramper energieffektiva och ger en lång livslängd jämfört med traditionella halogen- eller xenonbaserade belysningslösningar. Detta innebär minskade underhållskostnader och ökad driftstid för ditt fordon.

4. Enkel installation och montering: Lazer Lamps LED-ljusramper är designade för att vara enkla att installera och montera på ditt fordon. De kommer ofta med detaljerade instruktioner och monteringskit, vilket gör det möjligt för dig att snabbt och enkelt förbättra din fordonsbelysning.

5. Anpassningsbara och mångsidiga: Lazer Lamps ljusramper finns i en rad olika storlekar och modeller, vilket gör det enkelt att hitta en lösning som passar dina specifika behov och fordonstyp. Vare sig du kör en SUV, pickup, lastbil, terrängfordon eller entreprenadmaskin, kan du hitta en Lazer Lamps ljusramp som uppfyller dina krav.

6. Garanti och kundsupport: Lazer Lamps står bakom sina produkter och erbjuder garanti samt kundsupport för att hjälpa dig med eventuella problem eller frågor. Detta visar företagets engagemang för kvalitet och kundnöjdhet.

Sammanfattningsvis erbjuder Lazer Lamps LED-ljusramper enastående prestanda, hållbarhet och mångsidighet för alla typer av fordon och användningsområden. Genom att investera i en Lazer Lamps ljusramp får du en kvalitetsprodukt som förbättrar din säkerhet och körglädje under mörka eller utmanande förhållanden. Med ett brett sortiment att välja mellan och engagerad kundsupport kan du lita på att Lazer Lamps levererar en belysningslösning som uppfyller och överträffar dina förväntningar. Ge ditt fordon den belysning det förtjänar och upplev skillnaden som en LED-ljusrampe från Lazer Lamps kan göra för din körning.