Fri frakt till ombud! Klarna logo

Omtypning lastvikt pickup

Vill du öka din totalvikt samt bakaxelbelastning på din pickup? då kan vi hjälpa dig med alla intyg och produkter för detta. Vi ökar totalvikten till 3500kg samt bakaxelbelastningen till 2100kg. De pickuper vi idag kan erbjuda tjänsten till är Ford Ranger alla årsmodeller, Ranger Raptor alla årsmodeller, Toyota Hilux från 2016+, VW Amarok, Nissan NP300, Mercedes X-Klass.

Omtypning utav din pickup

Efter omtypningsprocessen förvandlas fordonet till en helt ny best med ökad totalvikt upp till 3500 kg, och en förstärkt max bakaxelbelastning på hela 2100 kg. Detta ger en kraftig ökning av fordonets förmåga att bära tung last. Intressant nog, trots dessa anmärkningsvärda ändringar, förblir alla andra vikter oförändrade.

En viktig del av omtypningsprocessen är monteringen av komplementluftfjädring. Denna levereras av omtypningsföretaget och det är avgörande att luftbälgarna matchar numret på intyget. Denna noggranna överensstämmelse säkerställer att systemet fungerar optimalt och uppfyller de nödvändiga säkerhetsstandarderna. För de fordon som har spiralfjädring bak krävs istället en progressiv spiralfjäder. Denna typ av fjäder möjliggör en mjukare körning vid lättare belastning, men kan fortfarande hantera högre belastningar när det behövs.

När det kommer till fälgar och däck, så är det också värt att notera att dessa måste ha kapacitet att bära den ökade vikten. För den som är ett fan av Ford Rangers, kommer det vara en lättnad att veta att deras fälgar är godkända för denna typ av uppgradering. Vissa fälgar från Toyota och Isuzu har också fått en godkänd stämpel.

En däcktyp jag starkt rekommenderar är BF Goodrich AT/KO2. Dessa däck är kända för sin hållbarhet och förmåga att hantera tuffa terränger. För att de ska fungera optimalt, rekommenderas det att de monteras på fälgar som kan bära minst 1200 kg, även om endast 1050 kg krävs för själva omtypningen. Med dessa däck får du en robust och pålitlig uppsättning som inte bara klarar vikten, utan också bidrar till en bekväm och säker körupplevelse.

Vilka Pickuper typar vi om totalvikten på?

Är du en pickup-ägare som önskar öka både din totalvikt och bakaxelbelastning? Vi på lastatungt kan erbjuda dig den hjälp du behöver, inklusive alla nödvändiga intyg och produkter för att genomföra detta. Vi har expertisen och erfarenheten att kunna höja din pickups totalvikt till 3500 kg och bakaxelbelastningen till 2100 kg, vilket ger din bil en förbättrad prestanda och ökad lastkapacitet.

Vi är stolta över att kunna erbjuda denna unika tjänst till en rad populära pickuper. Äger du en Ford Ranger, oavsett årsmodell? Eller kanske en Ranger Raptor? Vi kan hjälpa dig. Vi kan också tillgodose ägare av Toyota Hilux, så länge din modell är från 2016 eller senare.

VW Amarok-ägare är också välkomna att dra nytta av våra tjänster. Detta gäller även för dem som kör en Nissan NP300 eller en bil från Mercedes X-klass-serien. Dessa är alla tåliga och robusta fordon som har mycket att vinna på att öka både totalvikten och bakaxelbelastningen.

Vi har en lång historik av att tillhandahålla omtypningstjänster av högsta kvalitet, och vi tar oss an varje projekt med noggrannhet och dedikation. Genom att välja oss kan du vara säker på att du får en professionell och effektiv service som ger din pickup de uppgraderingar den behöver. Så oavsett om du vill förbättra din pickups förmåga att hantera tung last, eller om du bara vill förbättra dess prestanda och hållbarhet, är vi här för att hjälpa dig.