Fri frakt till ombud! Klarna logo

Lastkorg.se

Lastkorg.se´s transportsystem bygger på det unika och patenterade enhandsgreppet som sitter bättre och stadigare än något annat motsvarande fäste för dragkulor. Våra lastkorgar är testade och godkända för framförande i trafik inom hela EU. Det unika med vår lastkorg är att det inte bara fäster runt själva kulan som många cykelhållare. Lastkorgen fäster även kring det standardiserade måttet som sitter två cm under själva kulan. Genom detta kan vår lastkorgs grepp inte röra sig runt själva kulan.

Fördelar med en lastkorg

En av de största fördelarna med att använda en lastkorg är dess enkelhet när det kommer till lastning och lossning. Till skillnad från en släpkärra, som ofta kräver att du manövrerar på trånga ytor och kanske till och med behöver en extra person för att hjälpa till, är en lastkorg utformad för smidighet och användarvänlighet. Den högre positionen gör det enkelt att nå allt du har lagrat, och du behöver inte böja dig ner eller klättra in i en låg släpkärra. Detta sparar både tid och ansträngning, särskilt när du hanterar tunga eller otympliga objekt.

Men fördelarna slutar inte där. När lastkorgen inte används tar den upp minimalt med utrymme, vilket är en stor fördel om du har begränsat med lagringsutrymme i ditt garage eller förråd. Många lastkorgar är dessutom hopfällbara eller delbara, vilket gör dem ännu mer kompakta när de inte används. Detta står i skarp kontrast till en släpkärra, som inte bara tar upp en betydande mängd utrymme, men också kräver att du har en plats där den kan parkeras. För de som bor i stadsområden där utrymme är en lyx, eller för de som helt enkelt inte vill att deras garage ska vara fullt av oanvänd utrustning, är en lastkorg en idealisk lösning.

Så, om du letar efter en praktisk, utrymmeseffektiv och användarvänlig transportlösning, är en lastkorg svår att slå. Med enkel lastning och lossning, samt dess kompakta förvaringsmöjligheter, erbjuder den en överlägsen bekvämlighet som gör den till ett smart val för alla dina transportbehov.

Lastkorg VS Släpkärra

Användning av en lastkorg på dragkroken istället för att dra en släpkärra kan ha flera fördelar beroende på dina specifika behov och omständigheter. Här är några anledningar till varför det kan vara smartare att använda en lastkorg:

1. Manövrerbarhet: En lastkorg gör det lättare att manövrera fordonet, särskilt i trånga utrymmen som parkeringsplatser eller smala gator. Du behöver inte oroa dig för att backa med en släpkärra, vilket kan vara komplicerat.
2. Bränsleeffektivitet: Lastkorgar är generellt lättare än släpkärror, vilket kan leda till bättre bränsleeffektivitet.
3. Ingen extra registrering eller försäkring: I många länder krävs det att släpkärror är registrerade och försäkrade separat. Detta är oftast inte fallet med lastkorgar.
4. Lättare att lasta och lossa: Eftersom lastkorgar är monterade på en högre nivå än släpkärror, kan det vara lättare att lasta och lossa objekt, särskilt tunga eller otympliga sådana.
5. Säkerhet: Lastkorgar är ofta utrustade med säkerhetsfunktioner som förhindrar att lasten rör sig under färd. Detta kan vara särskilt användbart i ojämn terräng eller under snabba inbromsningar.
6. Mindre underhåll: Släpkärror har rörliga delar som hjul och axlar som behöver regelbundet underhåll. En lastkorg har färre rörliga delar, vilket minskar behovet av underhåll.
7. Ingen extra parkeringsplats: En lastkorg tar inte upp någon extra parkeringsyta, till skillnad från en släpkärra som du måste parkera någonstans när den inte används.
8. Kostnadseffektivitet: Även om initialkostnaden för en kvalitativ lastkorg kan vara hög, kan de totala ägandekostnaderna över tid vara lägre än för en släpkärra, särskilt när man tar hänsyn till försäkring, registrering och underhåll.
9. Flexibilitet: Lastkorgar kan snabbt och enkelt monteras och demonteras, vilket gör dem flexibla för olika typer av transporter och behov.
10. Estetik: För de som värderar sitt fordon estetiskt kan en välformad lastkorg vara mer tilltalande än en släpkärra.

Varje transportlösning har sina egna för- och nackdelar, så det är viktigt att överväga dina specifika behov när du väljer mellan en lastkorg och en släpkärra.

Vad kan man använda sin lastkorg till?

En lastkorg är en mångsidig tilläggsutrustning som kan användas för en mängd olika ändamål. Här nedan är några exempel på vad du kan använda din lastkorg till.

 • Campingutrustning: Perfekt för att transportera tält, sovsäckar, stolar och andra campingprylar.
 • Sportutrustning: Cyklar, skidor, snowboards och annan sportutrustning kan enkelt fästas i en lastkorg.
 • Trädgårdsarbete: Transportera jord, växter, gödsel och trädgårdsverktyg enkelt och säkert.
 • Byggmaterial: Om du är i behov av att transportera brädor, verktyg eller andra byggmaterial är en lastkorg en utmärkt lösning.
 • Flytt: Mindre möbler, lådor och andra flyttartiklar kan placeras i en lastkorg om du behöver extra utrymme.
 • Djurtransport: Jägare använder ofta lastkorgen till att transportera hem sina djur.
 • Fiske och jakt: Transportera fiskeutrustning, kylboxar, och jaktutrustning utan att behöva oroa dig för utrymme i bilen.
 • Resväskor och bagage: Om du reser och har mycket bagage kan en lastkorg vara en utmärkt lösning för att frigöra utrymme i bilens interiör.
 • Mat och dryck: För picknick eller evenemang kan en lastkorg hålla kylboxar, matkorgar och andra förnödenheter.
 • Nödsituationer: Förvara en nödsats med första hjälpen-material, extra kläder, vatten och andra nödvändigheter i en lastkorg.
 • Fritidsaktiviteter: Om du är en entusiastisk fotograf, fågelskådare eller astronom kan du använda lastkorgen för att transportera din utrustning.
 • Affärsbehov: För småföretagare kan en lastkorg vara användbar för att transportera varor, leveranser eller marknadsföringsmaterial.
 • Säsongsmaterial: Förvara och transportera säsongsmaterial som julgranar, pumpor eller strandutrustning.
 • Renhållning: Perfekt för att ta med sopor, återvinning eller trädgårdsavfall till återvinningsstationen eller soptippen.
 • Musik och evenemang: Transportera musikinstrument, ljudutrustning eller andra nödvändigheter för evenemang och framträdanden.
 • En lastkorg är en extremt praktisk och mångsidig tilläggsutrustning som kan anpassas efter en rad olika behov och användningsområden.