Fri frakt till ombud! Klarna logo

Husvagnsbackspeglar

Husvagnsbackspeglar av hög kvalité som passar till de flesta bilmodeller. Handla säkert med Klarna och Swish. Snabb och fraktfri leverans!

Köpguide: Så väljer du rätt husvagnsspeglar till din bil

En husvagn är både bred och ofta lång. Men genom att montera extra backspeglar på bilen underlättar du din körning. Du får också en säkrare körning eftersom vidvinkeln och synen bakåt blir desto större.

Så fungerar husvagnsspeglar

Husvagnsspeglar är en billig försäkring för dig som kör med husvagn efter ditt fordon. Ett par extra speglar gör att du också kan upptäcka bilar eller andra hinder snabbare. Det är dessutom lag på att du måste kunna se förbi husvagnen och eftersom den oftast är bredare än en bil så räcker det inte med bilens egna speglar. Kör du med bristfälliga speglar riskerar du också att få böter. När du har kopplat av husvagnen måste också husvagnsspeglarna monteras av. Det är viktigt att spegeln inte belastar bilens befintliga speglar.

Olika sorters husvagnsspeglar

Det finns flera olika sorters modeller av husvagnsspeglar. En vanlig spegel består av en enda spegel med olika längder på armen beroende på hur stor husvagnen är. Du kan också välja mellan platta och konvexa glas. Med en spegel med konvext glas upplever du objekten som mindre och du får ett större synfält. Ett konvext glas minskar också risken för att bli bländad. En annan modell har två speglar där den nedre spegeln har vidvinkelglas som täcker den döda vinkeln. Du kan också välja om du bara vill ha en spegel på förarsidan eller på båda sidorna – de säljs både som par och för sig. Det viktigaste är att du väljer en spegel som passar både dig och din bil. Många är universella men det finns också varianter som är gjorda för att passa din bilmodell specifikt. Vissa husvagnsspeglar kan också fällas ihop vid trånga passager. Eftersom de kan sticka ut en bit från bilen har vissa modeller reflex för ökad synlighet i trafiken. Vi säljer enbart husvagnsbackspeglar som håller mycket hög kvalité.

Montering av husvagnsspeglar

Du monterar husvagnsspeglarna som en förlängning på bilens befintliga sidospeglar eller någonstans på framskärmen. Vissa tar bara några sekunder att montera utan skruvar och du behöver oftast inga verktyg. Ett vanligt sätt att sätta fast dem är med remmar. Andra sätts fast med en ordentlig sugkopp. Många kommer med gummerade fötter för att inte repa lacken eller skada bilen på något sätt. Speglarna är ofta enkla att justera så att du får rätt vinkel för just din bil.