Fri frakt till ombud! Klarna logo

Riktade Blixtljus

Köp dina riktade blixtljus hos oss på lastatungt.se vi erbjuder en mängd olika riktade LED blixtljus med ett stort antal olika blixtljusmönster att välja emellan. Alla våra blixtljus är godkända enligt de föreskrifter som behövs vid arbete på väg. Vi tillhandahåller produkter från Bl.a. ECCO, 911 Signal, Briodlights, Flextra, Delta Design.

Varför skall du välja ett riktat blixtljus?

Att välja ett riktat blixtljus kan många gånger vara både smidigare, billigare och enklare att installera på det fordon du behöver ha användning för det. Riktade blixtljus tar heller ingen vind som en stor varningsljusramp gör. Vi har valt ut de riktade blixtljus som vi vet fungerar bra och som håller den kvalité vi vill att våra kunder skall ha (hög kvalité). Våra riktade blixtljus har ECE R10 ECE R65 samt Klass 2 och kommer ifrån bl.a. 911 signal, ECCO, Briodlights och Flextra.

Vilka färger erbjuder vi på våra blixtljus?

Våra riktade blixtljus finns i både orange, blått, vitt eller som dual color där du kan välja enbart orange eller enbart vitt eller blått. Du kan även välja vitt och orange eller orange och blått samtidigt. Att ha olika färger kan vara bra vid olika tillfällen, men det finns också lagar att följa om vilka färger som får användas och av vilka myndighetspersoner.

ECE R65-godkända Varningsljus: Vad du behöver veta?

För att blixtljus eller varningsljus ska vara lagliga på fordon måste de vara typgodkända enligt ECE R65-standard. Men vad innebär detta för fordonets ägare och användare?

Typgodkända Varningsljus: Alla varningsljus som monteras på fordon måste följa ECE R65-standard för att säkerställa laglig användning.

Klassindelning enligt ECE R65: Det finns två huvudklasser inom ECE R65-standarden.

Klass 1: Detta är den grundläggande nivån av godkännande. Ett varningsljus som uppfyller Klass 1-standarden anses vara tillräckligt för de flesta tillämpningar.
Klass 2: I vissa specifika fall, kan en uppdragsgivare kräva Klass 2-godkända varningsljus. En av huvudskillnaderna med Klass 2 är att varningsljuset ska kunna dimmas ner under nattförhållanden. Detta kan hanteras antingen via en inbyggd sensor eller en manuell knapp.

Monteringskrav för maximal synlighet: Ett centralt krav av ECE R65 är att varningsljuset ska vara synligt 360 grader runt fordonet när man befinner sig 20 meter bort. Dessutom bör ljuset vara synligt på en höjd av 1,2 meter för optimal säkerhet.

Blixtljus vs Varningsljus: Vad är skillnaden?
Både blixtljus och varningsljus används för att varna omgivningen om någon potentiell risk eller uppmärksamhet. Men vad skiljer dem åt i praktiken?

Blixtljus: Dessa är generellt mindre och mer diskreta ljus. De har en platt design och kan monteras fram, bak eller på sidorna av ett fordon. De är utformade för att ge snabb och omedelbar uppmärksamhet, ofta genom snabba blinkningar.

Varningsljus: När man hänvisar till varningsljus tänker man ofta på större, mer framträdande ljuskällor. Dessa kan inkludera varningsljusramp eller roterande varningsljus som monteras på fordonets tak. Deras ljusstyrka och synlighet tenderar att vara mer framträdande jämfört med blixtljus.

Även om dessa termer ofta används omväxlande, är det viktigt att förstå skillnaden, särskilt vid köp eller installation på fordon. Oavsett terminologi, är huvudsyftet med båda ljusen att säkerställa säkerhet och synlighet på vägen.