Alltid fri frakt - Handla säkert med Klarna logo

Hjälpfjädrar till bil och transportbil

Hjälpfjädrar från MAD Suspension Systems i Holland som har tillverkat fjädrar till fordon sedan 1970 talet. MADs progressiva hjälpfjädrar samarbetar med bilens ordinarie fjädring bak och monterad bibehåller bilen samma markfrigång vid tung last.

Hjälpfjädrar från MAD Suspension Systems

MAD tillverkas i Holland och är premiumpartner till Volkswagen, vilket gör den erkänt som en hög kvalitetsprodukt. Hjälpfjädrar påverkar inte bilens garantier och varje fjäder är unikt framtagen till varje specifik bilmodell. Hjälpfjädrar höjer inte din max tillåtna lastvikt, men den ger dig en trygghet när du lastar tungt för både dig och dina medtrafikanter.

MADs hjälpfjädrar ersätter aldrig bilens ordinarie fjädring utan samarbetar med bilens ordinarie fjädring bak. Den finns i olika styrkor beroende på hur mycket just du kommer att lasta ditt fordon. Alla MADs fjädringar är progressiva och betyder att ju mer du lastar ditt fordon ju hårdare blir fjädern. Med denna unika funktion så blir komforten densamma oavsett om du åker tom som om du åker med max tillåten last. Hjälpfjädrar gör alltid så att ditt fordon höjs upp lite och ger då mera markfrigång. När du lastar ditt fordon med max tillåten lastvikt så bibehåller fordonet sin ursprungliga höjd och du som förare åker lika tryggt med full last som vid olastad bil. 

När skall jag köpa en Hjälpfjädring till min bil?

Om du har en transportbil, personbil, husbil, pickup eller annat fordon som du ofta lastar med tillbehör såsom arbetsutrustning, husvagn, släp, tillbehör som gör att ditt fordon påverkas av den tyngd du lastar i extra. Då är hjälpfjädrar ett mycket bra komplement till ditt fordon. När du köper och monterar MADs hjälpfjädrar kommer du få en helt annan körupplevelse även när du lastar ditt fordon till max tillåten last.

Vilka fordon passar hjälpfjädrar inte på?

Fjädrar från MAD kan aldrig monteras på bilar som har Nivåreglering, Elektronisk dämpning, DCC (Dynamic Chassi Control) samt bilar som har ett Aktivt Chassi. Dessutom fungerar ibland fjädringen inte på bilar som är original höjda ifrån fabrik eller sänkta direkt från fabrik.

Godkända av Tyska TÜV

Alla fjädringssystem som MAD tillverkar är godkända och besiktigade utav Tyska TÜV. Tyska TÜV har tuffa krav för att godkänna produkter och är en utav världens starkaste kvalitetsmärkningar internationellt.
TÜV har även lagt till tester på hur MADs fjädrar påverkar bromseffekten samt ESP på de fordon man tillverkar fjädringssystem till. R13 testerna från TÜV visar att MADs fjädringar inte påverkar bromsar eller ESP negativt överhuvudtaget.

Monteringsanvisningar / Montering

Till alla våra fjädringssatser medföljer monteringsanvisningar som är enkla att följa för ditt montage från början till slut. Vi erbjuder även montage utav alla våra fjädringssatser hos oss i Enköping samt hos någon utav våra samarbetspartners runt om i Sverige.

Viktig Information!

Att köpa fjädringssatser till sitt fordon är inte alltid enkelt.  Det viktiga är att du pratar med någon som besitter kunskap om fjädringen samt om hur man skall gå till väga med installationen. Vi på Lastatungt.se har över 12 års erfarenhet utav fjädring samt installationer. Då fjädringen påverkar ditt fordon körmässigt så är detta enormt viktigt för oss så att det blir rätt.

Via våra filter nedan så hittar du enkelt din bilmodell och vad vi erbjuder till ditt fordon.