Fri frakt till ombud! Klarna logo

Elcentraler och styrsystem

Bland våra produkter finns sex olika modeller av elcentraler. Den huvudsakliga skillnaden mellan de olika modellerna är matningsspänningen (12V eller 24V) och möjligheten att styra elcentralen med en handkontroll eller trådlöst via en mobiltelefon eller surfplatta.  De modeller som kan styras med handkontroll eller trådlöst kallas avancerade, eller ADV (förkortning av engelskans "advanced"). Vissa modeller har även RGB-LED-indikering för varje utgång, inbyggd H-brygga för DC-motorstyrning och inbyggda pullup-resistorer för jordade signaler.

Vad är fördelen med ett digitalt relä?

Att ha ett digitalt relä i bilen för att slå på och av strömförsörjande produkter som extraljus kan ha flera fördelar jämfört med att bara koppla in dem direkt till batteriet eller tändningslåset.

1. Ökad säkerhet: Ett digitalt relä kan säkerställa att strömmen till extraljusen bara slås på när bilens tändning är på och att de stängs av när tändningen stängs av. Detta minskar risken för oavsiktlig urladdning av bilens batteri och eliminerar också risken för att extraljusen tänds när bilen står parkerad och oanvänd.

2. Längre livslängd: Genom att använda ett digitalt relä för att styra strömförsörjningen till extraljusen kan man minska risken för överhettning av kabeldragningar och elektriska komponenter. Detta kan i sin tur förlänga livslängden för både extraljusen och bilens elektriska system.

3. Enklare installation: Ett digitalt relä gör det enklare att installera extraljus eftersom man inte behöver koppla in dem direkt till bilens tändningslås eller batteri. Istället kan man helt enkelt ansluta extraljusen till reläet, vilket kan minska risken för felkoppling och öka installationens noggrannhet.

4. Möjlighet till fjärrstyrning: Om man använder ett digitalt relä med fjärrstyrning kan man enkelt slå på och av extraljusen från ett annat ställe än bilen, till exempel från en fjärrkontroll eller via en mobilapp. Detta kan vara praktiskt om man vill slå på extraljusen innan man kommer till bilen eller om man vill slå av dem när man har lämnat bilen.

Sammanfattningsvis kan ett digitalt relä vara en viktig komponent för att styra strömförsörjningen till extraljus och andra strömförsörjande produkter i bilen. Det kan öka säkerheten, förlänga livslängden på produkterna och göra installationen enklare och mer noggrann.

Bygga ett nytt elsystem till din bil?

Att bygga ett elektriskt system i din bil kan vara ett bra sätt att uppgradera och effektivisera ditt fordon. Med hjälp av digitala reläer kan du skapa ett mer pålitligt och säkert system som kan hantera högre strömmar och effektivare energiflöden.

Ett digitalt relä fungerar som en switch som öppnar och stänger kretsen i ditt fordon. Detta gör det möjligt att styra olika komponenter i bilen, som belysning, värme, stereo och mycket mer. Genom att använda digitala reläer kan du enkelt bygga ett skräddarsytt system som passar dina specifika behov och krav.

En av fördelarna med att använda digitala reläer är att de är mer tillförlitliga och hållbara än traditionella mekaniska reläer. De är också mer energieffektiva och kan hantera högre strömmar utan att riskera överbelastning eller kortslutning. Detta gör att ditt fordon kan fungera smidigare och mer effektivt, vilket kan leda till en förbättrad bränsleekonomi och prestanda.

Genom att bygga ett elektriskt system med digitala reläer kan du också öka säkerheten i ditt fordon. Genom att ha en mer tillförlitlig och stabil elektrisk krets kan du minska risken för olyckor och felaktiga funktioner. Du kan också lättare diagnostisera och åtgärda problem i ditt fordon, vilket kan spara dig tid och pengar på lång sikt.

Sammanfattningsvis kan ett elektriskt system med digitala reläer vara en utmärkt uppgradering för ditt fordon. Det ger dig möjlighet att skräddarsy ett system som passar dina behov och krav, samtidigt som det ökar säkerheten och effektiviteten i ditt fordon. Om du vill lära dig mer om hur du kan bygga ett sådant system, kontakta oss för mera information.