Fri frakt till ombud! Klarna logo

Frontbågar till bilen

Lastatungt.se erbjuder ett brett sortiment utav rostfria frontbågar i blankpolerad finish eller pulverlackerad svart till din transportbil, pickup, personbil och husbil. Vi tillhandahåller produkter från bl.a. METEC, Delta 4x4, Misutonida och Design by Scandinavian Metal. Alltid fraktfria leveranser!

Frontbågar från METEC och Design By Scandinavian Metal

Vi på lastatungt.se har arbetat med frontbågar till transportbilar, yrkesfordon samt personbilar sedan 2010, och vi har stor kännedom om kvalité samt passform på produkter som vi väljer att sälja i vår webshop. En frontbåge från METEC och Design By Scandinavian Metal är tillverkade utav hög kvalité och kommer att vara en bra investering. Frontbågarna är tillverkade av rostfritt blankpolerat stål av den högsta kvalitén. För oss på lastatungt är det viktigt att alla de frontbågar vi säljer har bra passform samt att monteringssatserna till våra frontbågar är tillverkade i rostfritt material så att de fungerar med vårt lands klimat.

Frontbågarna ifrån METEC samt Design By Scandinavian Metal finns till de flesta transportbilar och pickups. Alla frontbågar är tillverkade utav Europeiskt stål som är klassat som ett av världens bästa stål. Alla våra frontbågar har 6 års garanti på ytskiktet.

Vilka är de vanligaste bilarna man köper frontbågar till?

I vårt breda sortiment hittar du olika modeller av frontbågar till b.la. Fiat Ducato, Ford Ranger, Volkswagen Amarok, Volkswagen Caddy, Volkswagen Transporter, Toyota Hilux, Nissan Navara, Volkswagen Crafter, Mercedes Sprinter, Dodge RAM, Ford Transit Custom, Ford Transit Connect, Mercedes Vito, Mercedes V-klass, Isuzu D-MAX.

Varför monterar man frontbågar?

Att montera frontbågar på sin personbil, transportbil, pickup kan ha många anledningar. Genom att montera en frontbåge så ger du din bil ett fräckare utseende (styling effekt). Du ges även möjligheten att enkelt montera extraljus eller LED ljusramp på din frontbåge, så slipper du även göra åverkan på din bils grill eller slippa montera ett osexig nummerskyltshållare.

Genom att montera frontbågar så skyddar du även din bil lite extra ifall du skulle köra emot någonting i låg fart, du skyddar även bilen till viss del mot stenskott. Vissa väljer även att montera in blixtljus i sin frontbåge då man arbetar på vägen eller vill synas bättre vid en olycka.

Ökar säkerheten genom att montera frontbågar?

Svaret är JA. Frontbågar av hög kvalité med ordentliga fästen som gör att den sitter ordentligt monterad på ett korrekt utfört sätt kan ge ett visst extra skydd mot mindre kollisioner och även mot den vanligaste typen av kollisioner som är mindre djur som springer över vägen.

Självklart kommer inte bågen hjälpa dig om du kör på en älg i 90km/h i timmen, men om du kör på ett mindre rådjur eller dylikt så kommer det att ge dig ett fullgott skydd. I de flesta bilmodeller så sitter kylaren monterad i grillen och denna klarar sig mycket bättre vid en kollision med frontbågar monterat.

Är våra frontbågar EU godkända?

Våra frontbågar från METEC är godkända i EU samt Norge enligt direktiven 78/2009/EC.

Vad är skillnaden på en billig och en dyrare frontbåge?

Priset på frontbågar varierar från 2000kr upp till 10.000kr med den enkla förklaringen att en dyrare frontbåge oftast har tillverkats av Europeiskt rostfritt stål av hög kvalité samt att monteringssatsen är tillverkad i samma material och inte rostar sönder.

Även passformen och monteringssatsen är rejälare. Frontbågen som är billig kommer inte att hålla måttet utan kommer att börja rosta sönder eller flagna i färgen. Det lönar sig alltid att köpa en frontbåge av hög kvalité då det oftast kommer att kosta mera att åtgärda den rostiga bågen genom att man får montera bort extraljus, kablage mm.

Modellanpassade frontbågar för varje fordon

Våra frontbågar är unikt framtagna för specifika fordon och likaså monteringssatsen. Frontbågarna har en perfekt passform som ger en stabil montering utav dina extraljus eller LED-ljusramp. Alla våra monteringssatser monteras till 100% på bilens befintliga fästpunkter vilket gör att du ej behöver göra åverkan på ditt fordon. Vi monterar alla våra produkter hos oss i Enköping och hjälper dig gärna med en komplett offert.