Fri frakt till ombud! Klarna logo

Stötdämpare

Stötdämpare till bilen. Idealiska för terränganvändning, när du lastar tungt, och vid körning med släp. Bättre väghållning och körkomfort vid max last. Snabb och fraktfri leverans!

Pedders Australien

Pedders är Australiens nummer 1 tillverkare av ett omfattande utbud av produkter och tjänster för alla behov av upphängning, bromsning, bogsering, lastbärande, och styrning för att passa personbilar, 4X4, transportbilar, pickups samt racingbilar. För varje nytt chassi så utvecklar Pedders en integrerad och konstruerad fjädringslösning. Oavsett om det är OEM- kvalitetsreservdelar, prestandadelar eller personbilar eller tuff offroadfjädring är dem en av få tillverkare med en helhetslösning. Medan Pedders började som ett stötdämparföretag, är de idag unika genom att de erbjuder ett "system" som de designar, tillverkar, distribuerar och i Australien även installerar under Pedders varumärke.

TrakRyder Foam Cell stötdämpare från Pedders Australien

Skumcell stötdämpare "Faom cell" ger en större kyl area för att förbättra stötprestanda och hållbarhet genom att tillåta full oljekontakt med både det inre och det yttre höljet. Skumcellsteknologin som finns i Pedders TrakRyder stötdämpare eliminerar praktiskt taget alla hårda stötar genom att eliminera blandningen av olja och luft, vilket säkerställer optimal dämpningskontroll under alla förhållanden. Det 40mm hålet och kolven är mycket större än original dämparna och ger en dramatisk ökad körförbättring.

Vad är en stötdämpare?

Stötdämpare är en viktig del av bilens fjädringssystem, och de hjälper till att absorbera och dämpa de kraftiga rörelserna som uppstår när bilen passerar över ojämnheter i vägen. Detta hjälper till att göra körningen mer bekväm och stabil, samtidigt som det minskar slitage på bilens chassi och hjulupphängning.

Det finns olika typer av stötdämpare tillgängliga på marknaden, inklusive hydrauliska och gasdrivna dämpare. Hydrauliska dämpare använder en vätska, vanligtvis olja, för att dämpa rörelsen, medan gasdrivna dämpare använder en gas, vanligtvis kväve, för att göra det samma. Båda typerna av dämpare fungerar på samma sätt, men gasdrivna dämpare är vanligtvis mer hållbara och kräver mindre underhåll.

Det är viktigt att kontrollera stötdämparnas skick regelbundet, och byta ut dem om de börjar visa tecken på slitage eller skador. Symptom på dåliga stötdämpare inkluderar en ojämn körkänsla, svängningar och hoppande under körning, och svårigheter att hålla bilen i rätt riktning. Byta ut stötdämpare kan också hjälpa till att förbättra bilens hantering och prestanda.

Att hålla bilens stötdämpare i bra skick är viktigt för att säkerställa att bilen kör säkert och bekvämt. Det är en god idé att låta en professionell mekaniker kontrollera stötdämparna regelbundet och byta ut dem vid behov. Genom att välja högkvalitativa stötdämpare och genom att hålla dem i bra skick kan du säkerställa att din bil kör som den ska, oavsett vad vägen har att erbjuda.

Dubbelverkande stötdämpare / Foam Cell Stötdämpare

En dubbelverkande stötdämpare är en typ av stötdämpare som fungerar på båda hållen, både när bilen kör över ojämnheter uppåt och nedåt. Detta innebär att det kan dämpa rörelsen både när bilen går ner i en grop och när den går upp ur en kulle, vilket ger en mer jämn och bekväm körning.

En dubbelverkande stötdämpare har en cylinder med en kolv som rör sig upp och ner, och den är fylld med en gas eller vätska. När bilen kör över ojämnheter, så rör sig kolven upp och ner genom gasen eller vätskan, vilket absorberar och dämpar rörelsen.

En av fördelarna med en dubbelverkande stötdämpare är att den ger en jämnare körning, eftersom den kan dämpa rörelsen både när bilen går ner i en grop och när den går upp ur en kulle. Detta kan göra körningen mer bekväm och stabil, samtidigt som det minskar slitage på bilens chassi och hjulupphängning.

Dubbelverkande stötdämpare är vanligtvis lämpliga för bilägare som söker efter en hållbar och långvarig lösning för att dämpa vibrationer och rörelser. Det är viktigt att kontrollera stötdämparnas skick regelbundet, och byta ut dem om de börjar visa tecken på slitage eller skador. Byta ut stötdämpare kan också hjälpa till att förbättra bilens hantering och prestanda.

Är det svårt att byta en stötdämpare?

Bytet av en stötdämpare kan vara en relativt komplex process, beroende på typen av bil och stötdämpare. Det kan kräva speciella verktyg och kunskap om bilens hjulupphängning och chassi. Därför rekommenderas det att man låter en professionell mekaniker utföra arbetet om man inte har tidigare erfarenhet av att byta stötdämpare.

För att byta en stötdämpare, måste man först ta bort hjulet och sedan lossa och ta bort stötdämparen från bilens chassi. Detta kan kräva att man lossar flera fästen och bultar, och ibland kanske man måste lossa andra delar av bilens hjulupphängning för att komma åt stötdämparen. När stötdämparen är borttagen, kan man installera den nya stötdämparen och återmontera alla delar i omvänd ordning.

Det är viktigt att se till att alla fästen och bultar är ordentligt åtdragna och justerade, och att stötdämparen är rätt monterad för att undvika problem med bilens hantering och prestanda. Eftersom varje bilmodell kan variera i konstruktionen, är det viktigt att man följer bilens instruktioner och använder rätt verktyg för att utföra arbetet.

Vad är pedders ezi fit stötdämpare?

Pedders Ezi-Fit är en typ av stötdämpare som är tillverkad av det Australiensiska företaget Pedders. De säljs som ett eftermarknadsalternativ för bilägare som söker en enkel och prisvärd lösning för att ersätta sina gamla eller trasiga stötdämpare.

Ezi-Fit stötdämpare är speciellt utformade för enkel installation och kan ofta monteras utan att man behöver ta bort andra delar av bilens hjulupphängning. De är också konstruerade för att passa en mängd olika bilmodeller och årsmodeller. Pedders Ezi-Fit stötdämpare kan också ha olika egenskaper som exempelvis, justerbar hårdhet och justerbar höjd.

Ezi-Fit stötdämpare är designade för att ge bilen bättre hantering och prestanda, samtidigt som det minskar slitage på bilens chassi och hjulupphängning. Pedders garanterar också att deras Ezi-Fit stötdämpare är av hög kvalitet och har gått igenom stränga tester för att säkerställa att de möter eller överträffar originaldelarnas prestanda.

Ezi-Fit kommer alltid med nya topplagringar och går snabbt att byta då man ej behöver använda fjäderspännare för att montera ihop allt.