Fri frakt till ombud! Klarna logo

Strömförsörjning

Hos oss på Lastatungt.se hittar du olika tillbehör inom strömförsörjning till din transportbil, husbil, camper, hästlastbil och pickup. Vi tillhandahåller b.la. DC-DC laddare, solcellspaneler, batterihanteringssystem m.m. Alltid snabba leveranser och fri frakt! Aldrig förr har det varit så populärt att gå offgrid när man är på semester och även om du arbetar med ditt fordon och inte har tillgång till fast ström.

Euro6 motorer och dubbla batterier

Att montera dubbla batterier på ett fordon som är utrustat med Euro6 motor är inte lika enkelt som det var tidigare. De nya Euro6 motorerna är numera utrustade med s.k. Smarta generatorer som inte längre garanterar en konstant utspänning (Volt), utan varierar beroende på fordonets skick. Av denna anledning om du vill ladda ett extra batteri på ditt fordon, så måste du installera en DC-DC laddare emellan de två batterierna.

DC-DC / BCDC REDARC Alternativ installation 1

Genom att använda en DC-DC laddare så säkerställer du att ditt batteri får 100% garanterad laddning utav ditt extrabatteri. REDARC BCDC har tack vare sina speciella interna algoritmer sett till att bevara startbatteriet laddning för att alltid vara säker på att du kan starta fordonet närsomhelst samt ladda upp extrabatteriet ordentligt. AC-DC laddaren kan även kopplas bort helt från startbatteriet. REDARC BCDC:er använder en laddningsprocess i 3 steg så att du alltid kan optimera din laddning utav extrabatteriet.

BCDC från REDARC har testats och godkänts av FCA, Renault & PSA för att få installeras på deras nya Euro6 och Euro6+ motorer. REDARC BCDC har förmågan att ladda alla olika sorters batterier som AGM, Gel, Blysyrabatterier och även Lithium LiFePo4-batterier. REDARC BCDCs använder inga kylfläktar och genererar därför inte heller något oljud. Till alla REDARCs laddare så har de färdiga uttag för att koppla på solceller. REDARC BCDCs lämnar alltid de två batterierna elektriskt isolerade ifrån varandra.

DC-DC / BCDC REDARC Alternativ installation 2

Detta alternativ liknar det översta alternativ 1 men med möjlighet att kunna ladda startbatteriet (enligt oss onödigt) men det går. Du kan även tillfälligt använda ditt startbatteri tillsammans med ditt extrabatteri som en startbooster under en kort stund (paralellkopplar)

Med BCDC REDARC är det också möjligt för dig att ladda upp extrabatteriet genom solcellspaneler. REDARC har utvecklat el algoritm som tillåter att, även när fordonets motor är igång alltid använda hela mängden ström som solcellspanelerna ger för att ladda upp extrabatteriet för att sedan kompensera med generatorn vid behov. Detta leder till mindre ansträngning utav generatorn och ger bilen en lägre bränsleförbrukning samt mer effekt ur motorn. Mindre luftföroreningar. REDARC är väldigt aktiva i den gröna omställningen och har under flera år investerat i ny teknik för att bidra till att förbättra livskvalitén,