Fri frakt till ombud! Klarna logo

Luftfjädring inkl. kompressor AL-KO chassi dubbel axel 140mm G-Axel 2007+

 • 36 870 kr

MAD luftfjädring ink kompressor till AL-KO chassi med dubbel axel. För dig som vill kunna justera hårdheten på fjädringen själv. Alltid fri frakt!

1-2 veckor

Artikelnummer: NR-057614-CS
Leverantör: MAD Suspension Systems

Åk förstklassigt med MAD AL-KO luftfjädring i din Husbil med AL-KO chassi 2007+

140 mm = breda chassit
Alko brett chassi (140 mm) med dubbel axel 2007+
(genomgående axel)
Ej bilar med ALC nivå reglering eller SLC

MAD är i de flesta fall konstruerad för att arbeta tillsammans med bilens original bladfjädring bak (Semiluftfjädring). Luftfjädringen finns i olika varianter och är lämpad för bilägaren som vill kunna justera hårdheten på sin fjädring själv. Luftfjädringen finns som manuell påfyllning då du måste ha tillgång till luft för att fylla på bälgarna till önskat tryck. Den finns även med kompressor och manometer så du själv kan ställa önskat tryck även under färden. Sedan finns full air suspension som kompenserar bilens original fjädring samt ställer lastnivå per automatik.

Genom att montera luftfjädring på din bil så får du en helt annan körupplevelse både när du kör lastad och olastad. Alla luftfjädringar är modellspecifika för att passa ihop med just din bilmodell. Med luftfjädring kan du även ställa höjden bak på ditt fordon vid specifika tillfällen om du behöver ha en högre markfrigång. Komforten och säkerheten blir en helt annan nivå med MAD luftfjädring. Bra exempel när du det kan vara bra att kunna få mera höjd baktill är när du skall köra på och av en färja, ställa upp husbilen på en ställplats eller behöver köra över ett högt väg gupp.

Denna sats innehåller en 2-vägs kompressor och manometer som bilden visar. Manöverpanelen är modellanpassad och monteras på vänster sida om ratten. Du justerar enkelt både höger samt vänster bälg var för sig under färd och kan med ett enkelt knapptryck nedåt även släppa ut luft ur bälgarna vid behov.

Monterat & klart hos oss eller våra samarbetspartners runt om i Sverige?

Det skall vara enkelt för dig som kund att komma till oss och få den hjälp du behöver, vi har därför underlättat med tjänsten Installerat & Klart. Du köper våra produkter på nätet och samtidigt kan du välja till att få dem installerade och klara hos oss i Enköping eller hos någon annan utav våra samarbetspartners runt om i Sverige. Fördelen att välja till monterat & klart är att du då vet att arbetet alltid blir korrekt utfört av kunnig personal. Vi samarbetar med bilpåbyggare runt om i Sverige som är professionella i sitt yrke. Dessutom går vi alltid igenom hela systemet med dig som kund så att du känner dig trygg i att använda systemet och vi visar upp hur vi har monterat allting.

Det fungerar såhär! Du köper tjänsten monterat & klart hos oss, vi kontaktar verkstaden som ligger närmast dig. Verkstaden tar kontakt med dig och bokar in dig för montering. Klart!
Produkten monterat & klart hittar du längst ner som relaterad produkt!

Varför Välja MAD s luftfjädring till din Husbil / Transportbil / Plåtis?

MAD i Holland har funnits sedan 1976 och är specialister på just fjädring & luftfjädring till personbilar, transportbilar, husbilar samt andra specialtransporter. MAD har en stor utvecklingsavdelning som enbart arbetar med att ta fram de bästa materialen och de bästa modellanpassade fästena till ditt fordon utan att påverka bilens övriga detaljer eller garantier. Kvalitén på MAD är den högsta av alla tillverkare och genom att man tillverkar stora serier av produkter så kan man hålla priserna på en mycket bra nivå till slutkund.

Passar till följande bilmodeller nedan:

 • Husbilar med AL-KO chassi 140mm = Breda chassit singel axel med genomgående axel.

Bästa resultat får du om luftbälgarna monteras tillsammans med en kompressor. Då kan du dels justera lufttrycket i dina bälgar via en enkel knapptryckning inne i bilens kupé men du undviker också risken att du förstör bälgarna med för högt eller för lågt tryck i dom genom att du hela tiden har koll på vilket tryck du har.

Luftfjädringen har den fördelen att du kan ha olika hårdhet i höger & vänster bälg och det kan ju vara en stor fördel om du t.ex. har mera belastning på ena sidan utav ditt fordon. Luftfjädringen tål också i regel tyngre belastning än en stålfjäder, men det skall poängteras att en luftfjäder inte mår bra utav att vara under konstant hård belastning så i dessa fall kan t.ex. en Heavy-Duty stålfjäder vara bättre.

Produktspecifikationer:

 • Minimum tryck i luftbälg olastad 0,5 BAR
 • Min och max tryck vid last 1,0 - 3,0 BAR (6,0 BAR vid kortare tillfällen)
 • Mindre slitage på dina däck
 • Marknadens bästa luftbälgar
 • Påverkar ej bilens garantier
 • Enkelt att installera
 • Minskad känslighet för sidovindar
 • Alla MAD produkter är TUV Godkända samt godkända hos besiktningen
 • Bättre kvalité och passform
 • Alla kit finns med och utan kompressor
 • 2 års material garanti utan kompressor
 • 3 års material garanti med kompressor (Elektronik 1 år)
 • Vi erbjuder denna vara monterad och klar hos någon av våra samarbetspartner runt om i Sverige för 10000kr ex moms

MAD:s fjädringssystem är till för att kompensera olika lastvikter och att stötta & hjälpa bilens original fjädersystem så att man bibehåller säkerhet och komfort även vid max tillåten last. Fjädringarna höjer aldrig den max tillåtna lastvikten för bilen.

Dokument

AL-KO Översikt Axlar.

Youtube