Fri frakt - Betala tryggt med Klarna logo

Pedders 2" Höjningssats komplett Dodge RAM 1500 2019+

  • 18 925 kr
  • 17 033 kr

Komplett höjningssats med fjäderben, stötdämpare och fjädrar till din Dodge RAM 1500 2019+. Höjningssatsen lyfter bilen 2" fram och bak. Fri frakt!

2-3 Veckor

Artikelnummer: 803523
Leverantör: Pedders

Höjningskit 2" från Pedders Australien till Dodge RAM 1500 2019+

Pedders har tagit fram det ultimata höjningskittet för dig som vill få upp din Dodge RAM 1500 2019+ med hela 2" fram och bak. I denna sats ingår nya fjädrar fram, nya fjäderben fram, stötdämpare bak och nya fjädrar bak. Denna sats är top of the line och kommer att ge din Dodge RAM 1500 2019+ en grym look och en riktigt bra bil för att köra offroad med. Dessutom kan du även montera på större hjul och fälgar efter att du har höjt upp din bil.

Pedder Australien

Pedders är Australiens nummer 1 tillverkare av ett omfattande utbud av produkter och tjänster för alla behov av upphängning, bromsning, bogsering, lastbärande, och styrning för att passa personbilar, 4X4, transportbilar, pickups samt racingbilar. För varje nytt chassi så utvecklar Pedders en integrerad och konstruerad fjädringslösning. Oavsett om det är OEM- kvalitetsreservdelar, prestandadelar eller personbilar eller tuff offroadfjädring är dem en av få tillverkare med en helhetslösning. 

Medan Pedders började som ett stötdämparföretag, är de idag unika genom att de erbjuder ett "system" som de designar, tillverkar, distribuerar och i Australien även installerar under Pedders varumärke.

TrakRyder Foam Cell Stötdämpare

Skumcell stötdämpare ger en större kyl area för att förbättra stötprestanda och hållbarhet genom att tillåta full oljekontakt med både det inre och det yttre höljet. Skumcellsteknologin som finns i Pedders TrakRyder stötdämpare eliminerar praktiskt taget alla hårda stötar genom att eliminera blandningen av olja och luft, vilket säkerställer optimal dämpningskontroll under alla förhållanden. Det 40mm hålet och kolven är mycket större än original dämparna och ger en dramatisk ökad körförbättring.

Pedders spiralfjädrar

Spiralfjädrarna från Pedders är utav premiumvarianten och är tillverkade enligt ISO 9001 standard med en tolerans på endast +/-2 mm vid lasthöjd. Pedders fjädrar är helt enkelt oöverträffade när det kommer till hantering, fordonsutseende och prestanda.

Spiralfjäderdesign och tillverkning är ett hantverk som kräver strikt efterlevnad av en serie krävande procedurer, som alla är avgörande för slutproduktens prestanda. Fjäderhastigheten, eller styvheten måste anpassas till vikten av fordonet som det är utrustat med samt vikten av de andra fjädringskomponenterna och de hjul som bilen är utrustad med. Fjäderhastigheten styr också rullstyvheten, eller kroppsrullning.

Genom att minska mängden karossrullning minskar vi mängden med hjulbyten. Stora camberjusteringar kan drastiskt minska däckets kontaktyta med vägbanan, vilket begränsar fordonets hanterings potential under kurvtagning. Hanteringen av de flesta fordon förbättras avsevärt genom att öka den ursprungliga fjäderhastigheten till en optimal hastighet som maximerar däckets vidhäftning och minskar karossens rullning för bättre hantering. Att öka fjäderhastigheten utöver den optimala hastigheten  försämrar hanteringspotentialen när däcken börjar hoppa över gupp, vilket minskar greppet och säkerheten.

Passar följande bilmodeller:

  • Dodge RAM 1500 DT 5th Gen 2019+ Med bilar utan luftfjädring.

Vi rekommenderar att du gör en framvagnsinställning efter att ha installerat denna produkt då dina däck kommer att snedslitas annars. Kör bilen 2-3km innan du gör framvagnsinställningen.

Varför ska du välja Pedders fjädringssystem?

  • Ökad säkerhet för dig och dina medtrafikanter!
  • Garanti: 2år 
  • Bättre väghållning vid max last.
  • Bättre körkomfort vid max last.
  • All montering sker utan åverkan på karossen så produkten påverkar inte bilens garantier
  • Monteringstid: Ca 5h
  • Vi erbjuder denna montering för 6000kr ex moms med hjulinställning hos oss i Enköping.

Youtube